Њемачки авиони пресрели формацију руских ловаца

Ескадра од два мига-31, два сухоја Су-34, један Су-27 и два Су-24 примећена је у међународном ваздушном простору изнад Балтичког мора, што је изазвало алармну процедуру "хитне реакције", па је Немачка "под узбуном" послала два своја ловца "јурофајтер" у сусрет руским борбеним авионима.

Свијет 29.10.2014 | 17:54
Њемачки авиони пресрели формацију руских ловаца

Према наводима армије Литваније, засад још није познато да ли су руски пилоти били на тренажном лету или су долазили на свој аеродром у Калињинградској области, али је јучерашња формација од седам борбених авиона била једна од највећих које су авиони НАТО досад уочили.

Блиски сусрети авиона НАТО и Русије на северу учестали су од почетка украјинске кризе, али се досад, по правилу, радило о руским бомбардерима Ту-22 и Ту-95 на дугим патролним летовима или тренажном симулирању напада на неку земљу северне Европе, најчешће Шведску.

У сваком случају, појаве руских ваздухопловних "излета" учестали су, како подсећа сајт Тхеавиатион.цом, упоредо са јачањем флота НАТО алијансе која је базе у Естонији и Литванији ојачала борбеним ваздухопловима Немачке, Холандије, Португала и Канаде.

У више наврата руски борбени авиони су и досад изводили обуку врло далеко према Арктику; МиГ-31 је прелазио 82 паралелу, док је Су-34, током лета од 24 сата и два пуњења резервоара у ваздуху, стигао и изнад самог Северног пола.


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Оструга

29.10.2014 17:00

Креснут ће се ускоро. Свијет је у великој кризи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

29.10.2014 17:26

Бице ако бог да праска треба мало Свабе продрмати а и Амере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смирноф

29.10.2014 19:07

Бугари су усли у Софију

ОДГОВОРИТЕ