Запад и даље подржава исламисте

Руски предсједник Владимир Путин критиковао је данас Запад због пружања селективне подршке исламским екстремистима ради остваривања својих циљева.

Свијет 24.10.2014 | 19:21
Запад и даље подржава исламисте

Путин је рекао да је Запад био спонзор исламских екстремистичких група против којих се борио Совјетски Савез у Авганистану и да су из тих организација настали талибани и Ал Каида.

Запад се претварао да је слијеп за продор међународних терориста у Русију и државе централне Азије, оцијенио је руски предсједник.

"Нисмо то заборавили", рекао је Путин, преноси ТАСС.

Он је додао да су САД почеле да увиђају заједничку пријетњу од тероризма послије напада од 11. септембра 2001. године, када је Русија била једна од првих земаља које су подржале амерички народ и његову власт.

"У разговору са америчким и европским лидерима, више пута сам рекао да је неопходна заједничка борба против тероризма као глобалног изазова", рекао је руски предсједник и напоменуо да су се његови саговорици сложили, али да се временом "све вратило на старо".

Путин је рекао да је Либија постала упориште терориста послије уплитања у унутрашње послове те земље, а да је у Египту само "вољом и мудрошћу актуелног руководства" спријечен хаос и јачање екстремиста.

"У Сирији, као у прошлости, САД и њихови савезници почели су да директно финансирају наоружана лица и снабдијевају их оружјем", изјавио је Путин.


Коментари / 4

Оставите коментар
Name

родјо

24.10.2014 20:34

То је као ЕБОЛА,треба унистити 2-3 милијарде људи на овој планети.При томе да фармација убире енормне резултате и послује у суфициту.Формула Ебола+Ватикан,УСА,ЕУ=Фасизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

24.10.2014 21:51

Уз сву западну пропаганду нормалном човјеку је лако закључити да је Путин најмудрији политичар. Користи снагу одмјерено када се НАТО лешинари превише приближе а одлично им држи лекције из политике и исмијава њихове санкције и политику. Не ради то он из ината већ зато што је обезбједио другу алтернативу. Само се питам колико ће још ЕУ издржати "санкије" које је сама себи наметнула слушајући амере. Стварно ми није јасно да су толико нивни. Русија није никада падала на уцјене јер је моћна и поносна па неће ни сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташенко

25.10.2014 01:30

Владимире поздравља те Баја из Лакташа. Брате скупо ме кошта оних пет минута са тобом. Ни дваес шлепера ронхила ме не може извадит. Али небринем се. Још ћу четири године зајебават овај глупи народ. Еее и намакнут ћу оно што сам дао лобистима да се сликам са тобом. А баш су ме одрали у незгодној ситуацији. Таман завршавам вилу на Фрушкој гори. Ђе ћу морат начет онај рачун у швајцарској банци. Е бре Владимире скупо изађе оних пет минута са тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

25.10.2014 08:12

Само полако платице запад и то велику цијену због своје анти руске политике па макар и сурадјивали са терористима,разбице се и њихова тиква у коју су писали заједно само треба имати стрпљења

ОДГОВОРИТЕ