И у Српској карантин за обољеле од еболе

Влада Републике Српске добила је препоруку Института за јавно здравство о изгледу карантина за обољеле од еболе и његово мјесто ће бити одређено у наредних неколико дана, изјавила је специјалисте епидемиолог у Институту Нина Родић Вукмир.

Република Српска 23.10.2014 | 14:31
И у Српској карантин за обољеле од еболе

Она је рекла да је у Републици Српској троје лица завршило са здравственим надзором, док је једно под надзор стављено прије два дана. Према њеним ријечима, под здравствени надзор стављају се здраве особе које долазе из земаља погођеним еболом, у карантин здраве особе које су имале контакт са сумљивим или потврђеним обољелима од еболе, док се изолација проводи искључиво за обољеле особе.

"Здравствени надзор траје до максималног периода инкубације од 21 дана, након чега га особа која није изразила никакве симптоме завршава, што се и региструје путем одговарајућег обрасца", навела је она.

Она је најавила да ће Институт за јавно здравство од 27. до 30. октобра проводити едукацију здравствених радника и представника цивилне заштите, центара јавних безбједности и општинских инспекција о превентивним и противепидемијским мјерама за контролу вируса еболе за територију Републике Српске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

лк

23.10.2014 12:34

Политичаре у карантин и нема изласка до краја живота !

ОДГОВОРИТЕ