Наставак акције “Гибралтар”

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/, у оквиру акције "Гибралтар", ухапсили су на подручју Сарајева лице чији су иницијали Е.К, потврдила је Срни портпарол Сипе Кристина Јозић.

Босна и Херцеговина 23.10.2014 | 11:45
Наставак акције “Гибралтар”

"У току је претрес објеката, а ово лице биће приведено у просторије Сипе на криминалистичку обраду", навела је Јозићева.

Срна незванично сазнаје да је ухапшен Ејуб Кучук.

Службеници Сипе јуче су почели акцију "Гибралтар" на подручју Сарајева, Бањалуке, Посушја, Мостара и Груда, поступајући према наредбама Суда и Тужилаштва БиХ.

До сада је ухапшено осам лица због сумње да су починили организовани криминал у вези са кривичним дјелима из области криминала и корупције, и то фалсификовање службене исправе, злоупотреба службеног положаја или овлаштења, прање новца, пореска утаја, царинска превара, те кривично дјело давање и примање дара или других облика користи и друга кривична дјела.

Истражним активностима утврђено да су чланови организоване криминалне групе незаконитим радњама, на основу фалсификованих или штетних уговора и фактура, стекли противправну имовинску корист у износу већем од пет милиона евра.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је акција Сипе усмјерна против девет осумњичених за организовани криминал и да је ријеч о Невену Куленовићу, Белми Куленовић, Сањину Куленовићу, Лајли Торлак, Дарку Алексићу, Ејубу Кучуку, Сенаду Заимовићу, Стипи Прлићу и Зорану Бакули.

Коментари / 0

Оставите коментар