Криза у Украјини настала због граница

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас је криза у Украјини настала због покушаја Запада да помјери на исток границе у евроатлантском простору.

Свијет 22.10.2014 | 12:41
Криза у Украјини настала због граница

"Украјинска криза је директна посљедица покушаја наших колега са Запада да сачувају и помјере на исток линије раздвајања у евроатлантском простору", рекао је Лавров на састанку са члановима Омладинске грађанске коморе.

Он је додао да се Русија противи таквим покушајима и да не жели конфронтацију, али да ће бити чврста у одбрани својих интереса на основу међународног права.Лавров је упозорио против предузимања једностраних корака у рјешавању свјетских проблема, пренио је ТАСС.

"Свијет данас постаје полицентричан и мултиполаран. Ми смо свједоци све веће конкуренције у различитим сферама. Разумијевање ове истине треба да буде упозорење против покушаја једне групе земаља да диктирају рјешења другима. То још није искоријењено", рекао је руски званичник.

Он је подсјетио да су резултати таквог приступа били "бомбардовање Југославије, нелегална интервенција у Ираку и бомбардовање Либије"."Сада то можемо да видимо у Сирији", закључио је Лавров.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Абцда

22.10.2014 11:09

Ја сам Босњак и не зелим да БиХ уде у НАТО савез. Да наси момци гину за туде интересе ? Не, хвала. Доста смо се играли рата, боље је да са Србијом и РС градимо нормалне односе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

22.10.2014 12:07

Да један Босњак тако размисља...свака цаст,имас моју подрску.

ОДГОВОРИТЕ