Ево како Будванин за дан заради 200 евра

Будванин Милија Луковић захваљујући детектору за метал дневно сакупи и до 200 евра...

Занимљивости 19.10.2014 | 12:19
Ево како Будванин за дан заради 200 евра

Када у октобру дођете на црногорско приморје и прошетате Будвом, уз море, очекивано је да видите празне плаже. Тако је и ове године. Кафићи, ресторани брзе хране и остали објекти који су направљени на плажама не раде. То је знак да је сезона завршена. Али не за све. За некога је управо почела, и трајаће све до прољећа.

Случајно шетајући једном будванском плажом, новинар агенције Анадолија (АА) угледао је човјека са једним апаратом, како тражи нешто у пијеску. Био је то Милија Луковић, становник будванског мјеста Буљарица. Милија посједује детектор за метал, и тако покушава у пијеску наћи ситан новац и злато.

"Налазим ситан новац, злато. Љети не долазим на плажу да тражим новац, јер је гужва, на плажама су лежаљке. Сада када је завршена сезона купања, за мене почиње сезона тражења. Када сви оду, ја радим", каже овај Будванин.

Он наводи да сваки дан не долази на плажу. Бира вријеме доласка и опредјељује се по таласима.

"Не излазим сваки дан на плажу. Угавном то радим када су таласи. Међутим, данас су слаби таласи, али упркос томе нашао сам 50 евра", прича Милија и вади из џепа шаку пуну металног новца.

На црногорским плажама са детектором за метал је како каже већ 14 година. Памти дане када би сакупио и по 200 евра.

"Данас је 50 евра, али памтим и дан када сам нашао 200 евра. То ми је рекорд када је у питању новац сакупљен током једног дана. Буде некада и хиљаду евра дневно, али у злату. Али не жалим се, нађе се мало злата, мало ситног новца, и накупи се. Међутим, буде дана да се ништа не нађе", каже за Луковић.

Иако је како каже већ 14 година на плажи, тражећи ситан новац, 2011. година се посебно памти.

"Могу рећи да сам током зиме 2011. године, дакле након што је завршена сезона купања остварио најбољу зараду. Слободно могу рећи да је то била најберићетнија година. Тада сам сакупио негдје око 10 хиљада евра", присјећа се овај Будванин, који је како и сам каже спојио лијепо и корисно.

"Ово је за мене хоби, ходам по пијеску. Али се и исплати такође, нађе се помало новца“, истиче Луковић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СРБИН

19.10.2014 19:24

И КО РЕЦЕ ДА СУ ЦРНОГОРЦИ (НЕ)РАДНИЦИ...

ОДГОВОРИТЕ