ЦИК: Радимо по закону

Члан Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Суад Арнаутовић изјавио је да ова институција не "развлачи" верификовање изборних резултата, већ да се држи закона.

Босна и Херцеговина 18.10.2014 | 07:56
ЦИК: Радимо по закону

Арнаутовић појашњава да је процедура пребројавања листића прописана Изборним законом и правилником ЦИК-а БиХ, којим је утврђивање изборних резултата прописано најкасније 20 дана од дана одржавања избора. 

"На те утврђене и објављене резултате сваки политички субјект, или 50 бирача са неког бирачког мјеста, акредитовани посматрач, општинска или градска изборна комисија или чак ЦИК, могу да захтијевају поновно бројање. Рок за подношење захтјева за бројање на једном или више бирачких мјеста је три дана", рекао је Арнаутовић за "Независне новине". 

Он је напоменуо да је било таквих преурањених захтјева, те да су одбијени јер морају бити поднесени када буду утврђени и објављени резултати. 

Арнаутовић очекује да ће коначне резултате ЦИК изнијети и прије предвиђеног рока од 20 дана.

Он је истакао да у овом тренутку ЦИК не може са сигурношћу рећи да ли је или није било нерегуларности на општим изборима у БиХ, који су одржани 12. октобра, те да то треба утврдити у законитом поступку.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

саса

18.10.2014 16:54

Добар си професор Арнаутовицу,знас како и ста треба.И сигуран сам да си свјестан какав је лоповлук сад на сцени у ЦИК-у,тамо ниста није по закону.Сад се све авело на куповину гласова,управо на бројању у ЦИК-у

ОДГОВОРИТЕ