Губитничка држава

Наравно да је виц дана кад Мићко прича о прљавој кампањи и како су они били коректни, пристојни или шта већ.

Босна и Херцеговина 17.10.2014 | 09:00
Губитничка држава

Путин,  Емир, Патријарх, буџет, авиони, хеликоптери, некакви споменици, козаци, фантомски Вучић, небројено конкурса и запошљавања, претње, уцене,  увреде... и опет тесно. О Мићку, уосталом, најбоље говоре млади лавови  независне (од кога?) социјалдемократије, мада би боље било рећи хијене, а не лавови кад се погледа писање једне од перјаница младих Антонић  презимена.

У оригиналу: “Хвала браћи Херцеговцима на појачаној подршци СНСД-у, а што се тиче ових гована из Шамца, Брода, Модриче и осталих  поплављених мјеста чији су градови обновљени за мјесец дана, исплаћене картице помоћи итд., њима желим доста кише и меканих насипа.” Оваквим треба да се препустиш да раде за опште добро?! Ма, освртање на све  четири стране, мере опрезности у виду панцира, шлема и избегавање  шетње у вечерњим часовима!

Цвијановић? Ех, не бих да понављам оно што сам већ написала:  изабрала је да се презива Додик у кампањи, његовом реториком побрисала оно “дама”, а људи су се опредељивали против ње, а не толико за  Иванића. У прилог томе говори податак да ПДП није повећао број гласова, а да је Иванић ипак победио. Рекох у неком од претходних бројева да се не учи на резултатима прошлих избора, па није чудо што је више гласова  добио у Новом Граду (где је власт СНСД) него у Требињу (његов ПДП).

Прича о томе да су бошњачки гласови пресудили имбецилна је, благо  речено, јер Бошњаци и Хрвати у РС-у и не могу гласати ни за кога другог осим за српског члана Председништва.

Наравно да су из СНСД-а себе хвалили хрватским гласовима, ваљда хришћанска солидарност, која је нарочито била видљива у рату у Хрватској.

Тадић је  изгубио неколико процената оних неодлучних након ТВ-дуела, јер  најпогубније је кад примитивцу дозволиш да те свуче у своју раван уместо да га натераш да парира теби.

Процентуално, у односу на бирачко тело, СНСД је освојио много мање него рахметли Алија, Ердоан и последњи чин Сулејмана Тихића с друге стране дејтонског огледала. Још ћу помислити да је Ердоан јачи играч од  Путина, а рахметли Алија и Сулејман од живих Вучића и Кустурице. За  разлику од Патријарха, као СНСД играча, реис Кавазовић се чуо није у  политичким обрачунима. Код СДА је било марама, пакета што хигијенских,  што јестивих, те брука обећања.

Поред оних 1.000 нових радних места  месечно, написано је и ово: “Законски тражити од банака да минимално 50  посто својих пласмана морају пласирати у производне дјелатности. Све  банке које то не желе потребно је додатно их опорезовати”, као и  “Првокласним банкама у БиХ омогућити средства од Централне банке БиХ  умјесто да та средства буду депонована у страним банкама по багателној цијени”,па са неописивом знатижељом пратим како ће то извести и које то везе има са ЕУ и принципима тржишта. Такође, социјална правда им је  била врх, што упућује да је десница пресула из левице. Наравно, биће  докапитализована и Развојна банка, па подсећам да су Рамиза Џаферовића  довели они, а онда је у прелазном року завршио у СДП-у, што је било исто.

СДП је изгубила две трећине, понављам две трећине гласача, а биће да им и искусни лидер неће ући чак ни у Парламент БиХ. Шта би тек било да  није имао (скупу) обуку код Аластаира Цампбелла?! Заиста сам се гласно  смејала кад сам видела да се СДА мудро повукла са отварања деонице  ауто-пута и оставила да то СДП обави, онако помпезно и мимо сваке  пристојности. Као да је Ценгиз дошао заиста пратећи тендере и као да је  СДП-у тата у Истанбулу, а не Изетбеговићу.

Све мањкавости и све (лоше)  што се буде касније дешавало, са правом или не, приписано ће бити  руководству (СДП-овом) Аутоцеста, Хаџићу, Никшићу и посебно Лагумџији, који је немушто бранио све, па чак и заборавио да је својевремено  изјавио како ће позвати грађане да не гласају за СДП буде ли отварање  те деонице било заказано за октобар. Ево, баш као да и јесте.

Проигравајући и качећи себи неке привеске у нечем флуидном типа  Платформа, нелегално формирајући власт у Федерацији БиХ, свели су се на  привесак СДА и само могу да моле Бога да их СДА узме којекуда, јер и СДА има релативну већину. За апсолутну им треба баш тако неки привесак и  питање је кога ће наћи, ако се погледају изборни резултати Демократске  фронте и Савеза за бољу будућност.

Све је релативно,па и већина. Сад  се прича чак о уједињењу левице,оно што је Злоћко својевремено са индигнацијом одбио.

Ех, касно СДП на социјалдемократско Косово стиже!

О ХДЗ-у толико да се нико не сећа где се то Човић појавио на каквој  трибини да бар каже шта то мисле са економијом, осим што је, кажу, био  редован на миси посебно последњих месец дана. То поредећи најјаче странке из сва три стада.

Народ је себи изабрао, кажу, мада лошу власт у овој држави бира оних  педесетак посто који не излазе на изборе, паметујући наредне четири  године свима или слинећи како је тешко. Но бојим се да ће опет највећи  губитник бити држава у неким диловима, куповинама коалиција и интересним компромисима, па ће поново опште добро платити цену приватним  интересима и тучи до последњег паушала, тендера, бољих кола и швалерке приде.

Светлана Ценић

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Xxx

17.10.2014 06:12

Најпаметнија зена у цијелој дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мицко

17.10.2014 06:38

Е само се ти јос јави. показала си ти своје знање док си била на власти. пукните од муке, ДОДИК је за вас краљ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

17.10.2014 06:48

Разбија их Цени'ка из дана у дан, али џаба...'љеба и игара....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеринић Бошко

17.10.2014 06:49

Нећемо ми паметне жене као ову госпођу,хоћемо ми криминалце који владали 20 година и иза себе оставили пустош.Такви смо ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упграде

17.10.2014 07:06

Демократији треба један упграде из бизнис свијета, нпр. приликом тендера се понуда мора покрити гаранцијом за озбиљност, тако да ако не успијеш испоручити оно што си обећао оде лова. То треба увести и приликом избора, ако обећаш 1000 радних мјеста мјесечно, свака три мјесеца се прати статистика, један фул и довиђења са функције+забрана кандидатуре 5 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

17.10.2014 07:09

лако је паметовати а ценићка воли пуно паметовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

17.10.2014 07:57

Близу 80% људи кука како је теско и како нису задовољни у ком смеру иде дрзава,а иста гарнитура добила изборе! Мислим да је РС једина дрзава на овој земаљској кугли у којој је то могуце?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

17.10.2014 08:07

Са становишта научника, умјетника, спортиста, високообразованих стваралаца, књижевника, иноватора итд проблем овог простора је што већина ових људи унутар комплекса који обично зовемо народ, у стању је вршити само негативну селекцију а не позитивну. Демократија стечена на начин да је осигурана од стране страних сила а не да се природним путем појавила на неком степену друштвеног развоја, погубна је. Убацивање демократије на овај простор је било равно атомској бомби. Нама не треба ебола да будемо потамањени. Ови људи ће својим одлукама сами себе затрати. Прескочено је много тога у природном историјском развоју. Много ће воде протећи Врбасом прије него народ буде у стању размишљати својом главом те одговорно се понашати. Још дуже ће се чекати уз све те стране донације и кредите који дугорочно гледано праве несагледиву штету. Све те паре на крају завршавају у рукама погрешних људи. И тако у круг. Већ 20 и више година. Људи из горе споменуте групе су још живи али будућности, осим оне ливадске, немају. Они се морају уклопити у све ово, а то значи нестати. Идемо у средњи вијек. Процес је спор али неумитан. Топи се све што је претходни систем на силу изградио. Уз "благослов" страних сила, уништен је тај систем а те исте стране силе се нису побринуле да осигурају ред и закон који захтијева нови систем, капитализам. Нису хтјели. Глупо би било и помислити да је ово друштво само било у стању то осигурати. Капитализам захтијева много строжију и организованију државу од комунистичке. У складу с нашим понашањем, и ови избори су једним дијелом и покрадени. Како је могуће да су покрадени? Могуће је зато што је споменута негативна селекција осигурала да су нам се у судове пробили криминалци, у тужилаштво такодје инфилтрирали криминалци, полицију изгледа нико није у стању да очисти, а о политичарима да не причам, о маси неспособних економиста лопова, о правницима оперисаним од закона опет да не причам, на докторе који рецепте траже по интернету грозно је и помислити, итд итд. У овој земљи се све краде што додје под руку. Па и ти гласови. Нечија воља се присваја себи то јест поништава. Ко је овдје губитник? Народ? Није народ губитник, народ је побједник! Овај народ хоће управо овако. А ми неки, који никако не желимо то да схватимо, ми смо губитници. И остаћемо губитници док не схватимо да морамо узети ствар у своје руке а не чекати да се народ освијести. Народ ће се сам од себе освијестити кад волови не буду имали рогове. И кад Врбас крене према Јајцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лик

17.10.2014 08:18

Знате ону.ко губи има право да се љути.али ко губи 10 година заредом е он има право да цути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

17.10.2014 08:23

Свака јој је на мијесту.СНСД је 9 година манипулисао овим народом са необразованим кадром и,ако побиједи досадасња власт, народ не заслузује бољу судбину, ако за 20 КМ и кг брасна он зивотари јос 4 године. Гласају за цовјека који у јавним дебатама за аргумент и одговор има узрецице"Ајде,, и "е',, који зна само да вриједја и народ привлаци својим прицама о осамостаљењу РС, па тако овај народ и треба казнити овом власцу, зато сто они бирају на изборима, јер како посијес тако цес и да зањеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајо

17.10.2014 09:05

Лако је критиковати, али не видим овдје никакав план нити идеју како да се ствари поправе? То нисам видио ни код опозиције, а позиција је доказала да је неспособна да поправи економску ситуацију. Ради се о људима истог профила који због личних интереса бирају странку која ће им више понудити и ментални склоп је истовјетан, чиме је прича о позицији и опозицији у РС испразна сасвим. Станачко запошљавање је у Електробијељини и РиТЕ Угљевик кад је СНСД у питању, али је и Центру за културу у Бијељини кад је СДС у фокусу. За поплаву коју је изазвала Сава крива је Влада РС јер је тај водоток њена одговорност, каже Мићо Мићић, а ко је крив што је нас у граду поплавила Јањица или нека слична фантомска рјечица, да ли је то водоток у локалној надлежности? Политизовање без потребе, а без краја и конца. Госпођа коментарише да одлучују они који апстинирају, а ја се не слажем с тим. Погледајте у властитом комшилуку колико је људи у иностранству, сви су у бирачком списку, а онда се запитајте колико их је дошло да гласа у РС или да ли им је обезбијеђено да своје право остваре у држави гдје привремено раде? Од те популације се очекује да "упумпа" милијарду ЕУР годишње и тако омогући фамилији да преживи у РС, а још су и криви што нису потрошили по 500 ЕУР да дођу да би гласали!? Да ли је ико провео озбиљну анализу о овоме и зашто се само за Бошњаке и Хрвате очекује да гласају у одсуству, па се онда опет политизује та тема и апострофира како њихови гласови помажу овом или оном српском кандидату? Умјесто пара за јалово лобирање по Западу могао се одвојити новац да се Србима у дијаспори омогући да нормално гласају, а ради се о неколико стотина хиљада гласова. Кад би се то сабрало са бројем изашлих на изборе онда би проценат био сасвим другачији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сања

17.10.2014 09:13

Да губитницка за вас који сте имали намјеру преузети власт..

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

17.10.2014 09:40

МЛАДИ КОЊ СА МАЊАЦЕ ЗЕЛИ ПОТОП СВОМ НАРОДУ ЈЕР НИЈЕ ГЛАСАО ПО ЊЕГОВОЈ ВОЉИ СТА РЕЦИ АНТОНИЦУ КАКАВ ОТАЦ ТАКАВ СИН ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

17.10.2014 09:55

Не знам засто нико не реагује на натписе младог Момцила Антоница, инаце перјанице СНСД-а, које је господја Цениц цитирала, то је за цисту осуду и линц. Мали балавац са Мањаце би да они који нису гласали за татиног шефа, коме тата сваки дан говори "шефе добре су вам беле царапе на одело", буду потопљени. Па засто ниси то написао дан пред изборе да ових 200 000 оде у корист Тадица, мамлазе мали!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

_"Баја"-__

17.10.2014 09:59

Па не само држава,него и народ који се на тако фукарски начин продаје за врећу брашна,20 км.лажна обећања ,итд.Када узмемо у обзир,да народ одлази ,посебно омладина,овдје неће остати пуста ледина,она је већ сада пуста ледина.Све што је баја. радио 13 година,силне аутопутеве,тунеле,приватне болнице,центре за хемодијализу,"успјесне" колективе као нпр глиница,,све је то изградња нове и боље инфраструктуре,за неке друге народе који ће својом демографском еxпанзијом. Или некој новој олуји ,којој се нећемо моћи одупрети,јер нећемо имати чиме нити с киме.(нека ми неко одговори,ко би поново стао на браник отаџбине,питајте борце ВРС или РВИ). преузети овај простор ,сасвим мирно,без борбе,овај најлепши кутак Европе.Зато,с правом људи одлазе,посебно млади,јер овде нема шта да тражи,нема посла,нема леба,и онај ко ради,је стално под пресијом,да сутра више неће радити,да неће добити плату ,ако не оде на митинг КПЈ-у,у Лакташима,Вишеграду.Немаовде више наде,мрак је завладао одавно,а њега пропара,понекада само звук хеликоптера којим баја и његова пепељуга,иду у кампању,кампању за пропаст и коначни ударац за ову беду и сиротињу,која је тотално обезглављена али и прилично крива за ово све.Па ова паметна жена се поломила,објашњавајући како и зашто је дошло до економске катаклизме,на овоме простору,гдје је излаз,смјернице и сл.Али џаба,дај им врећу брашна,дај им да гледају бају како пјева испод шатора,како лаје унаоколо вријеђа људе,псује мајку људима пред милионским гледалиштем,секташко понашање његових људи,на терену.Е НАРОДЕ КАКО ВОЛИШ ,НЕКА ТИ ТАКО И БУДЕ.А за госпођу Ценић,свака част,у сваком смислу,нека чува здравље,не треба бацати бисере пред свиње,нема од ове багре ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

17.10.2014 10:09

Гласао сам за Додика, али кад видим ста је мали ум Антониц написао и када размислим да сви полтрони око Додика тако размисљају, гадим се сам себи какву смо екипу окупили. Тадицу, извини, сљедеци глас иде за тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

приглавак

17.10.2014 11:22

Ова је ни на земљи ни на небу

ОДГОВОРИТЕ
Name

сфинга

17.10.2014 12:01

"приглавак" ускоро ће те изјести мољац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

17.10.2014 18:01

Подржимо Тадића да се кандидује још једном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXXЛ

06.10.2016 21:45

Избори фарса!! Штампаним листићем се наругају народу а у позадини поштимавање редова по мјери "успјешних". Умјесто избора кандидата на листић им треба само послати поруку па нека збрајају Народ ће сам себе убити "демократијом". Нема овдје 'љеба. У бијели свијет главом без обзира!

ОДГОВОРИТЕ