Чувати везу с Косметом

Премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић рекао је да Србија мора да чува везу са Косовом, али и да се по том питању понаша рационално и поручио да нема дилему да ће Србија увек Косово и Метохију сматрати делом своје територије.

Србија 16.10.2014 | 09:25
Чувати везу с Косметом

"Појаћемо најлепше песме о Косову и знаћемо их увек наизуст, али морамо да видимо како ћемо да обезбедимо живот нашем народу тамо. Можемо ми Косово да зовемо нашом територијом, али нам она неће вредети без живих људи. Зато и на централном и северном Космету морамо да водимо рачуна о живим људима", нагласио је Вучић.

Очекујем да ћемо за годину или две моћи да урадимо за Косово и наше људе неупоредиво више него до сада, рекао је Вучић у интервјуу за "Новости", поводом 61. рођендана тог листа, у којем је први пут, потпуно отворено говорио о својим дилемама, страховима, животним навикама, породици и светским лидерима, више него о политици.

На констатацију "Новости" да га често у "његовој мисији не следи чак ни уже руководство СНС-а, а камоли народ", Вучић је одговорио да у његовој странци има много вредних и посвећених људи, али и оних који су ту само да би се обогатили, против чега се бори сваког дана.

"Многи могу да ме прате, али неће. Лакше им је тако. У мојој странци има много вредних и посвећених људи, али има и оних који су ту да би се обогатили и да би лепо живели. То видим и покушавам да се борим сваког дана", рекао је Вучић.


Извор: Вечерње новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар