Боснићеве пријетње у листу Исламске државе

Исламска држава објавила је у свом пропагандном листу "Дабик" претњу вехабијског вође из БиХ Хусеина Билала Боснића, који је недавно ухапшен у полицијској акцији "Дамаск", у БиХ.

Босна и Херцеговина 15.10.2014 | 13:31
Боснићеве пријетње у листу Исламске државе

"Цео свет биће исламска држава. Наш је циљ да и Ватикан постане муслимански", речи су Боснића, које су објављене у "Дабику".Боснић је недавно ухапшен са још неколико вехабија због сумње у тероризам, односно да су организовали одласке држављана БиХ на страна ратишта.

Иако велики број џихадиста ратује у Ираку и Сирији, за њима још нема потернице из БиХ. Суд проверава да ли против џихадиста из БиХ који ратују за ИС има отворених предмета, да би на основу тога биле расписане потернице. У Суду кажу да против другог вехабијског вође, Нусрета Имамовића, за којег полицијске агенције имају податке да ратује у редовима ИС, потерница није расписана вероватно зато што против њега није отворен судски процес.

Правосудне институције БиХ нису упутиле Интерполу БиХ ниједан захтев за расписивање потернице за држављанима те земље који се налазе на страним ратиштима, иако је закон за њихово санкционисање на снази од јуна а неки од њих налазе се и на црним листама Савета безбедности УН и Стејт департмента.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Варош10X

15.10.2014 11:46

Ста ви у бих још чекате са тим људима,хоћете да и вама режу главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

15.10.2014 12:02

Ти си необавијештен, резали су српске главе у минулом рату. Праве паузу док СДС и СНСД консолидују редове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

муслиман

15.10.2014 13:28

и Кад читав свијет постане Ислам онда ће ко се измеду поклати као што сад раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

кобац

15.10.2014 13:36

Боснић воли више затвор него слободу. У затвору ће сачувати живот, а плата редовна од вехабија

ОДГОВОРИТЕ