Француз осуђен за тероризам

У Белгији је данас на 18 година затвора осуђен Француз због командовања локалном терористичком групом која је врбовала џихадисте за сомалијску групу Шебаб, јавила је белгијска новинска агенција Белга.

Свијет 14.10.2014 | 21:20
Француз осуђен за тероризам

Рашиду Беномарију (41), заједно се да још двојицом мушкараца, поново се судило у главном граду Белгије у процесу одвојеном од суђења 45 људи у северном граду Антверпену, за припадност радикалној групи Шариа4Белгиум да је слала џихадисте у Сирију.

За Беномарију је тужилаштво тражило 20 година робије пошто је проглашен кривим за учешће у акцијама терористичких група у својству комаданта, а првобитно је на толику казну осуђен у мају ове године, пренела је агенциај АФП.

Сва тројица којима је данас поново изречена пресуда, изручени су Белгији у марту из Кеније, где су били у затвору због илегалног уласка у ту источноафричку земљу.

Суд у Белгији је почео суђење пре њиховог изручења, па им је одобрено поновно суђење.

Осим Беномарија, Алжирац Мохамед Саид осуђен је на петогодишњу робију, а Белгијанац Мустафа Боујахбарен је добио условну казну од пет година.

Случај долази усред све велике забринутости у Белгији због муслимана који у све већом броју одлазе да се боре у екстремистичким групама у Сирији, Сомалији и другим ратним жариштима.

Коментари / 0

Оставите коментар