ЦИК изазвао хаос!

Централна изборна комисија БиХ највећи је кривац за постизборни хаос који је настао због објављивања прелиминарних резултата са закашњењем од готово целог једног дана, кажу бројни аналитичари!

Босна и Херцеговина 14.10.2014 | 12:56
ЦИК изазвао хаос!

Истичући да ће већ пословична неажурност ЦИК-а, којем је требало скоро 24 сата да објави прве незваничне резултате избора, ући у анале као пример неспособности оних који су задужени за организацију и спровођење изборног процеса, саговорници нашег листа подсећају да ово није први пут да су надлежни у Централној изборној комисији БиХ, како тврде, показали потпуну нестручност за обављање послова који су им поверени.

ШОК ЗБОГ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

- Као неко ко је потпуно неутрално и са стране пратио изборе у БиХ, искрено сам шокиран начином на који је ЦИК БиХ организовао опште изборе. Још више сам шокиран начином на који се надлежни из ове институције односе према јавности и заинтересованим политичким субјектима, односно чињеницом да прве прелиминарне резултате избора чак и за ону најједноставнију листу, која се односила на избор чланова бх. председништва, из ЦИК-а нису објавили све до јучерашњих послеподневних часова!?Председник ЦИК-а и његове колеге понашају се као су на годишњем одмору, а не као људи који обављају изузетно одговоран посао.Реч је о "гушењу" демократије у вашој земљи и невероватно је да због тога нико не реагује - каже Душан Јањић, политички аналитичар из Београда.

Извор: Пресс.рс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

СС

14.10.2014 11:02

Па кад сте поставили све неке маторце којима је и поноћ била плафон, то иде на спавање у 9 увече к'о кокоши. Нигдје младог и способног за овако захтјеван посао...немам ништа против старијих али ово је исувише напоран посао за стару гарду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

14.10.2014 11:10

Типични бирократи . Нису у стању организовати прес са табеларним привременим подацима него читају тако да човек не може запамтити толики број информација

ОДГОВОРИТЕ
Name

понор

14.10.2014 11:15

Кои ЦИК сад сам се увјерио да су и они склони миту. Народ је одабрао промјене али дзаба,јер баја хоце јос један мандат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепа Брена

14.10.2014 11:25

ЦИК погодииии

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

14.10.2014 11:36

И кад почну да ми читају податке које је било довољно пустити на пројектор и платно! Па овдје хиљада, ондје тисућа.. Ма циркус! Али, најважније је да смо ми себи одабрали опет исте јахаче, да нас јашу још један мандат. Послије ових избора немој да би се ико жалио како нема посла, нема кров над главом. Имате хрватски одговор, имате снагу у јединству и имате побједу Српске, па се њима обратите за помоћ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда???

14.10.2014 12:17

А мозда је то неком одговарало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

14.10.2014 13:45

хоће ли неко објавити колико је било невежећих листића ,и не чини ли се вама свима да је народ покраден ,људи су истински гласали за промјене, и људи додик је изгубио само очигледно то никог не занима па чак ни ту тупаву опозицију за коју смо гласали!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

14.10.2014 14:02

Мићо Мићић каже да у Бијељини НИЈЕ било неважећих листића. Када га је новинарка БН погледала разрогачених очију, кориговао се и рекао да је било 'нешта врло мало'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусан јањиц

14.10.2014 18:12

госп.Јањицу кога брига кад це ЦИК да прогласи побједнике..?? то це се знати тек у цетвртак навеце...а зна се засто.

ОДГОВОРИТЕ