Ким Џонг Ун оперисан

Француски лекар оперисао је лидера Северне Кореје средином септембра, због чега се Ким Џонг Ун није појавио у јавности више од месец дана, пише париски Поен.

Свијет 13.10.2014 | 18:08
Ким Џонг Ун оперисан

"Француски лекар оперисао је средином септембра оба скочна зглоба Ким Џонг Уна у болници Бонгва у Пјонгјангу", навео је лист позивајући се на изворе у Јужној Кореји, и додао да се председник Северне Кореје лечи и од отицања стопала и великих жуљева на ножним прстима.

Ким се сада опоравља у својој резиденцији на северу Пјонгјанга, додао је лист, наводећи да је до сада та информација најуверљивија пошто је раније француски лекар Данијел Пинкстон из Међународне кризне групе рекао да Ким има проблеме с ногама због чега се отежано креће.

Поен пише да су јужнокорејски тајни агенти потврдили присуство европских, посебно француских лекара у Пјонгјангу.

"Француски лекари су одувек били цењени у Северној Кореји која је већ неколико пута користила њихове услуге. Изгледа је Ким Џонг Ун наставио ту традицију", закључује лист.

Ким није пре три дана био на прослави 69. годишњице оснивања владајуће Комунистичке партије, због чега у Азији круже разне гласине о његовом одсуству, међу којима да је у току државни удар у тој, једној од најзатворенијих држава на свету.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јосе

13.10.2014 16:14

Нешто ме овај Ким неописиво подсјећа на Додик Бају:-) у

ОДГОВОРИТЕ