ЕП, квал.: Кикс Руса, Енглези једва, пораз ЦГ!

Фудбалери Црне Горе изгубили су од Аустије са 1:0 у квалификацијама за Европско првенство, идентичним резултатом Енглеска је победила Естонију на гостовању, док је Украјина са 1:0 била боља од Македоније. Русија је ремизирала са Молдавијом (1:1), пошто је селекција Фабија Капела примила гол само минут после вођства.

Фудбал 13.10.2014 | 11:05
ЕП, квал.: Кикс Руса, Енглези једва, пораз ЦГ!

Није Бранко Брновић ризиковао са ровитим Стеваном Јоветићем, нападач репрезентације Црне Горе остао је на клупи, а његов изостанак није надоместио добро чувани Мирко Вучинић.

Аустријанци су доминирали на терену, а круна тога био је погодак Окотијеа на асистенцију Арнаутовића у 24. минуту. Могли су Аустријанци да увећају вођство у наставку, у завршници је и Вучинић имао одличну прилику да изједначи, да би у 89. минуту Харник погодио стативу, а затим му је ударац одбранио Полексић.

Јоветић је у другом полувремену играо уместо Вукчевића, али није ни он успео да затресе мрежу, па Црна Гора после три меча има четири бода, Аустрија је прва у групи Г са седам, а Русија има пет.

Селекција Фабија Капела имала је прилику да се изједначи по броју бодова са Аустријом, али је вођство изгубила за минут. Дуго су одолевали Молдавци, чак до 73. минута када је Дзјуба изнудио и реализовао пенал, а већ у првом следећем нападу ривала, Епуреану је утишао Откритије Арену ударцем главом након корнера.

Естонци су добро намучили Енглезе, одолевали су чак и са играчем мање око 25 минута после искључења капитена Клавана, да би Руни донео бодове из слободног ударца. Тим Роја Хоџсона има максималан учинак у групи Е са девет бодова уз гол разлику 8:0, прате је Литванија (6), Естонија и Словенија (по три).

Украјина је до победе над Македонијом дошла голом Сидорчука, који је пред одлазак на паузу искористио додавање Јармоленка и пад дефанзивца Алиоског да закуца лопту у мрежу. Победа је могла да буде и убедљивија да је Јармоленко реализовао пенал почетком другог полувремена, а промашај селекција Бошка Ђуровског није умела да казни. Украјинци и Словаци имају по шест бодова, Македонија и Шпанија их прате у групи Ц са по три, на дну су Луксембург и Белорусија (по један).

Квалификације за Европско првенство:
Аустрија - Црна Гора 1:0 (1:0)
(Окотије 24)
Естонија - Енглеска 0:1 (0:0)
(Руни 74)
Русија - Молдавија 1:1 (0:0)
(Дзјуба 73 - Епуреану 74)
Украјина - Македонија 1:0 (1:0)
(Сидорчук 47)
Белорусија - Словачка 1:3 (0:0)
(Калачев 79 - Хамшик 65, 84, Шестак 91)
Литванија - Словенија 0:2 (0:2)
(Новаковић 33, 37)
Луксембург - Шпанија 0:4 (0:2)
(Силва 27, Пако 42, Кошта 69, Бернат 88)
Шведска - Лихтенштајн 2:0 (1:0)
(Зенгин 34, Дурмаз 46)

Коментари / 0

Оставите коментар