Мистериозни терет у авиону?!

Велики је број нелогичности у истрази нестанка "боинга 777" Малезија ерлајнза на лету МХ370, Куала Лумпур - Пекинг, упозорава Тим Кларк, шеф авиокомпаније "Емирејтс"! Он наглашава да је неопходо да се реши мистериозног нестанка и трагедије која је узела 239 живота!

Свијет 10.10.2014 | 20:44
Мистериозни терет у авиону?!

Кларк је у интервјуу за немачки Шпигел довео у питање аустралијску истрагу, у којој је закључак да се МХ370 срушио у Индијском океану западно од обале Аустралије, након пет сати лета и нестанка горива. Кларк је уверен да је "боинг 777" био под контролом све до самог краја те доводи у питање истинитост такозваног "електронског сателитског 'руковања'", које користе аналитичари да би пронашли место пада.


Исто тако, инсистира на томе да се открије мистериозан терет у том авиону, којег су са сакриле малезијске власти, преноси невс.цом.ау.

"Авион величине МХ370 једноставно не нестаје без икаквог трага, да се није пронашао ни јастучић је у најмању руку сумњиво", сматра Кларк. Понудио је и своје виђење онога што се вероватно догодило у авиону.

"Сматрам да је вероватно преузета контрола над авионом. То је могао бити било ко. Ми треба да знамо што је било у простору за пртљагу тог авиона. МХ370 никад није смео бити доведен у ситуацију да се не може пратити", истиче Кларк.Онеспособљавање система за праћење није нимало лаган задатак, напомиње Кларк и додаје како његови пилоти нису обучени за то. Но на МХ370 тај је систем некако онеспособљен, до те мере да је праћење авиона у потпуности елиминисано.


"Моја препорука произвођачима авиона је да пронађу начин како онеспособљавање АЦАРС система учинити немогућим. И транспондера исто", каже Кларк. Кларк не верује у сценарио петосатног лета изнад Индијског океана све до нестанка горива и пада у море након тога, односно зашто би пилоти летели према никуд пуних пет сати.

"Само кажем да се све 'чињенице' тог инцидента морају размотрити у потпуности транспарентно. Свака секунда тог лета мора се проучити све до тренутка кад је, у теорији, завршио у Индијском океану - за коју нису пронашли баш никакав траг, чак ни јастучићи седишта ", закључио је Кларк.

Извор: ЕПК

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вук

10.10.2014 18:57

Питајте американце гдје је нестао авион!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХ

11.10.2014 04:23

Треба питати Русе како је МХ17 оборен

ОДГОВОРИТЕ
Name

бозидар

11.10.2014 06:30

Појеле га ајкуле

ОДГОВОРИТЕ