Сада и најпознатији бечки џихадиста хоће кући!

Према сазнањима тајних служби, младић је престао и да позива пријатеље да му се придруже у "светом рату“

Свијет 09.10.2014 | 11:55
Сада и најпознатији бечки џихадиста хоће кући!

БЕЧ - Бечки дневни лист Естерајх, који је јуче донео причу о одбеглој босанској ученици Самри Кешиновић (17), која жели да се врати из "светог рата“, данас је објавио информацију из извора блиских тајним службама да и најпознатији бечки џихадиста Фираз Хуиди (19) намерава да напусти екстремисте и врати се у Беч.

Обоје се, према писању овог листа, налазе у околини сиријског града Рака. Естерајх преноси информације које су прикупиле тајне службе, а према којима је радикализовани Фираз много мање активан на друштвеним мрежама него последњих месеци. У исто време, младић је престао да позива пријатеље да му се придруже у "светом рату“.

Подсетимо, Фираз је од прикључивања терористичком ИСИЛ, на Фејсбуку константно објављивао слике насиља и погубљења, претио Служби за очување уставног поретка и директору Иницијативе либералних муслимана у Аустрији, а позвао је на линч једног бечког полицајца, који му је одузео пасош. Фејсбук је у међувремену блокирао његов налог.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

анонyмоус

09.10.2014 10:01

Па јесте није рат видео игрица ......!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

09.10.2014 11:02

Само ви останите доље, сто сте тразили то сте И добили, забранити повратак свим који су отисли! Свако зив тези европском зивоту ове будале иду да изгубе главу, као за вјеру, а то нема везе с везом свако паметан види! Која би будала отисла из једног Беца да јаси доље на камили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјесколина ЦХ

09.10.2014 11:04

Или је то само лоповија.. мозда тразе нацин да се врате па да планирају нападе по Аустрији.. ниста њима вјеровати не треба!!!

ОДГОВОРИТЕ