Свијет остаје без лијека за еболу?

Норвежанка оболела од еболе добила је последњу дозу експерименталног лека која постоји, а није познато када ће нова количина бити произведена.

 

Свијет 08.10.2014 | 20:06
Свијет остаје без лијека за еболу?

Лек змап није у потпуности тестиран, али је због тога што не постоји никакав лек за еболу стављен у употребу након експанзије болести.

Последња доза лека стигла је у Норвешку из Канаде, а због те трансакције почела су нагађања о томе зашто лек није прослеђен у Далас, где је у среду преминуо Томас Данкан.

“Када постоје пацијенти којима је неопходан лек, ми издајемо дозволе за увоз медикамената који нису довољно испитани“, рекао је директор Норвешке агенције за медицину Стеинар Мадсен.

Двоје учесника хуманитарне мисије у Либерији из Шпаније преминуло је после третмана експерименталним леком, а с друге стране, амерички лекар је излечен, што значи да дејство лека зависи и од других фактора.

Овај серум је један од десет лекова који се развијају после ширења еболе, али ни за један није потврђено позитивно дејство на оболеле.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

досије

08.10.2014 20:47

Америка је цудо.... Ко нема Америку за непријатеља наје...е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сценарио

08.10.2014 22:37

У истом лабораторију је засијана и подигнута бактерија и надјен лијек-вакцина против те бактерије.Фармацеутска мафија цека да се болест просири у Европу јер Африка им је небитна и доле могу сви да умру јер нема пара,али када болест додје у Европу онда це Владе европских земаља да купе те вакцине,а када купе од еболе неце бити ни трага.

ОДГОВОРИТЕ