Парламентарци након избора на годишњем

Заступници и делегати Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине од понедјељка, 13. октобра, дан након општих избора који ће се одржати у Босни и Херцеговини одлазе на други дио годишњег одмора који ће трајати двије седмице, потврдио је Звонко Јуришић, замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за административне послове Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 06.10.2014 | 16:01
Парламентарци након избора на годишњем

Упркос опшим изборима и годишњем одмору за октобар, али и најмање дио новембра одлазећим парламентарцима биће исплаћена плата и паушал."Парламентарци који користе права из радног односа имају право на плате и накнаде и то не зависи од од тога има ли сједнице или не. У случају неприлика или потребе до објављивања коначних резултата општих избора сазвао овај сазив Парламентарне скупштине БиХ, а након тога нови, односно они који буду изабрани на изборима", нагласио је Јуришић.

Посљедња сједница Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ одржана је 25. септембра, а Дома народа 10. септембра.

Иначе, Централна изборна комисија БиХ коначне резултате општих избора у Босни и Херцеговини објавиће најкасније до 11. новембра, с обзиром да законски рок налаже да се то учини у року од 30 дана од њиховог одржавања. Опћи избори се одржавају у недјељу, 12. октобра.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СС

06.10.2014 14:07

Дајте им још по 1000 евра да имају за џепарац, то сједење и глуварење, спавање, ждерање је горе од ратарских послова...Сломи тај рад у парламенту ер нема горе болести од лијености и нерада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обицна фукара

06.10.2014 20:08

ето видите, колико људи примају пара у парламенту, ста су урадили, уморни од посла, одосе на годисњи одмор. гласајте за такве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

07.10.2014 05:41

Надаме се, да се послије избора, већина њих не мора вратити на "посао"!

ОДГОВОРИТЕ