Дарко Ћулум, високи функционер МУП-а на скупу СНСД-а

Коментатор под именом Лена на порталу БН ТВ, испод текста “Иванић: Додик ће 12.октобра у 23:00 прогласити лажну побједу”, објавио/ла је следећи текст:

Република Српска 05.10.2014 | 23:38
Дарко Ћулум, високи функционер МУП-а на скупу СНСД-а

“Вечерас у дневнику на АТВ директор полиције Гојко Васић каже како је полиција неутрална, а начелник Управе полиције Дарко Ћулум сједи под шатором на предизборном скупу СНСД-а на Мањачи, фотографија објављена на порталу Независних новина! Срамота за МУП РС који би требао бити деполитизован”.

И заиста, на фотографији присутних у шатору СНСД-а на Мањачи налази се Дарко Ћулум, начелник Управе полиције РС (означен на фотографији). Ова фотографија која говори о топлим односима највиших функционера МУП РС и врха СНСД-а само је једно у низу свједочанстава да ми овде немамо никакву професионалну полицију, већ страначку полицијску хунту.

Што се, пак, Гојка Васића и његовог наступа на АТВ-у тиче, толико се несретник запетљао да сам у једном тренутку помислио да ће му уредница Вијести пружити прву помоћ дефибрилатором. Наравно, Николаја Ђаконова, команданта групе плаћеника доведених у Бањалуку да млате народ, није ни поменуо.

БлогСлободанВасковиц

Коментари / 35

Оставите коментар
Name

србин-рс

05.10.2014 21:44

Губе све конце, лази им постају једини аргумент, свјесни су да им се крај примакао. ГОТОВО ЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

05.10.2014 21:44

Баја неће добровољно и мирним путем предати власт .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

05.10.2014 22:04

Ми одавно немамо тузиластва,судства,полиције,инспектората...Све ове институције одавно постадосе приватне агенције за заститу владајуце олигархије и њихових теклица.Молим БН да направи једну јавну анкету па да видимо дал има барем пет посто људи у Српској који вјерују овим мафијаским организацијама.Минимум 70 посто кадрова ових бандитских институција треба или отпустити или похапсити да би Српска постала оаза права и правде

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико_битан

05.10.2014 22:06

Па засто се узрујавати ако он има некакве полтронцице иза себе, као ми нисмо знали да у овој јебеној дрзави власт не контролис и судство и полицију и тузиластво.Ма нека он богу своме код народа ствара страх и репресију ако не побједи, народ је ријесио, изац це на изборе и ријесио је да склања багру.Народ само треба својим масовним излазком на изборе показати одлуцност за промјенама а његово прогласење мацку о реп.Полиција није ваљда баја па да буде толико глупа да покуса бас несто.Бит це оно сто народ зели као и увијек , а не ста зели баја

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

05.10.2014 22:47

Ја сам Дарко Ћулум,радим у МУП РС и зелим да будем анониман.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

05.10.2014 23:53

Он неће отићи са власти мирним путем и то народу мора бити јасно. И ако изгуби изборе он ће једноставно да каже: ''то је опозиција намјестила и ја сам побједио''. Зато вјерујте ми да он без револуције неће отићи са трона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Федералац

06.10.2014 05:33

Неки дан сам написао да је код нас грозно, ал је у Републици Српској грозота... Сад ћу допунити... Код нас је катастрофа, ал код вас је КАТАКЛИЗМА... Овдеј у џамијама скупове организују (јер ту је 70% полуписмених), а код вас под сатрама (исти проценат). Овдје говоре против УСА и ЕУ, а ту против свих... Ово говорим о владајућој структури. А свима је мило отићи на море или у схопинг у ЕУ, а не у нама "пријатељске" земље... А за информацију ја се обалчим у Србији, јер исту гардеробу по мањим цијенама купим... Србија је за корак испред свих земаља регије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

06.10.2014 07:02

У лажи су кратке ноге,рекао давно народ.Они образа немају,образ је постао ђон тако да им слагати дође исто као рећи добар дан!НАРОД ВАС ВИШЕ НЕЋЕ,ПРИХВАТИТЕ ТО!вОЉУ НАРОДНУ ВИШЕ НИКО НЕ МОЖЕ ПОКОЛЕБАТИ,ЗА 6 ДАНА СИЛАЗИТЕ СА ВЛАСТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир мариц

06.10.2014 07:08

Мислим да је смијесно било ста прицати за полицију,толико је подредјена СНСД,приватизована... Први задатак,у понедељак 13 октобра,смјена у Муп-у,од саобрацајних полицајаца који се понасају бахато,до министра и директора полиције... Министар полиције Јовициц,пре пар дана у Бијељини,у цаффе бар "Сохо" има састанак са нацелником полиције Веском Перицем и Гораном Криском из СНСД,цист примјер да је полиција у слузби само СНСД... А сто се тице,директора Гојка Васица,гостујуци у дневнику,види се да је цовјек изгубљен,не зна ни ста прица,нити влада ситуацијом,послали га само,физицки да буде присутан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

06.10.2014 07:16

Ако ови лопови у снсд добију изборе, онда нас колективно преселити са земље, да не покваримо остали нормалан свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноге

06.10.2014 07:26

Ако кажу да су у лажи кратке ноге, онда је СНСД змија: Она више нема ноге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

06.10.2014 07:35

Бајина полицијска багра мора да се појави на таквим скуповима...то им је обавеза. Није овај пандур једини који је ту био. Има и оних који се успјешно крију по ћошковима... Али, има и оних који се пред Бајом радо показују , који су уз помоћ Бајине криминалне власти зарадили милионе...и сада десетинама хиљада финансирају шаторе и ждерачину...Један са слика испод шатора је и Саво Антонић, полуписмени власник фирме "Венера" која је финансијер Бајиног клуба Игокеа. Он се јуче заједно са радницима своје фирме шепурио пред Бајом и доказивао лојалност. Узео милионе - а врати понеку десетину хиљада...и обећа Баји гласове својих најамних радника.... Зато је и поскупјела чувена чајна кобасица "Златиборац" коју овај тајкун увози и продаје. Заступање средио Баја и његов интимус Чубри који је због својих заслуга награђен џипом БМВ Х6... А Ћулумова улога ту је искључиво да помогне у одвијању илегалних робно-новчаних токова. Тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФераЗдера

06.10.2014 08:13

Ово нема ни у Сјеверној Кореји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

06.10.2014 08:46

Ова црвена банда неможе никако без шатре. То само показује колики је њихов проценат интелигенције. То је Тегелтија најбоље демонстрирао. На жалост ни њихови симпатизери нису ништа бољи. Зато 12. Октобра покажимо да у РС има паметних, нормалних и поштених људи. Подржимо Савез за промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.10.2014 08:58

А зашто он не би имао право, као и сваки други грађанин, да оде на предизборни скуп било које партије, па и СНСД-а? Ко је то ''неутралан''? Сваки, па и најпоштенији функционер који није члан ни једне партије, кад изађе на изборе гласа за некога - само једну партију. Има право на то. Дакле, неутралност у послу не треба да значи да не гласа на изборима и да нема свог ''фаворита'' на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

леми

06.10.2014 09:36

Није проблем Горане сто тако размисљас, имас право на мисљење, али сви који познају Дарка знају да је за његов успон у каријери заслузан СНСД а не квалитет, цовјек не зна саставити просто просирену реценицу. Цитаву слузбу је радио у крим. полицији а сад је нацелник Управе полиције, бас логицно, зар не!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обзор

06.10.2014 09:47

Ћулум је прије пар година подмићен од стране Славка Рогуљића да би зауставио истраге које су у вези са криминалном прошлошћу "брке" из Трна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

06.10.2014 09:50

Није само Дарко Ћулум присутан. Ту је и не битна позерка Савка Марић! Савка, виђена си у првом плану, држи се добро послије избора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УДБА

06.10.2014 10:43

Овакве и сличне као што је Цулум ће бити права посластица хапсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За "Горана"

06.10.2014 13:18

Е мој Горане,да је он тамо отисао само како ти казес као градјанин,напротив,он као високи кадар МУП-а кога они дрзе под контролом није само обицни градјанин него полицајац у функцији застите СНСД-а. Својим присуством он је то и показао.А ако хоцес и даље...замисли,како га они могу позвати телефоном и наредити ста и све треба да ради,а да то спроведе у складу са својим овластењима!? И ја да вјерујем у полицију која висе није полиција народа..хм...то је приватна полиција Милорада Додика. Слика је примјер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

миломир мариц

06.10.2014 14:05

Тренутно је све подредјено једној странци СНСД, све дрзавне слузбе су под њиховом командом... Ако смо нормални људи,па да разумемо, ни полиција, правосудје нити било која јавна управа и слузбе, не би требала бити подредјена ни једној странци, треба да све буде независно, да свако ради свој посао... СНСД, стити своје људе, кад се деси неки пропуст, тог цовјека пребаце, унапријде на боље радно мијесто... Примјер бивсег нацелника Ваје Андрица, 15 људи је давало изјаве, о мобингу, вредјању, малтретирању и на крају суд пресуди да није крив и одбаци оптузбе, цист примјер да власт управља тузилаством. Да ствар буде јос гора, цовјека вец таквог, какав је, неписмен, не мозе да састави реценицу пред камерама, постављају на функцију савјетника у МУП-у...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

06.10.2014 14:11

Имају људи право да се појављују на јавним мјестима, а не да се јављају из мишје рупе као неки изофирани блогери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУПРС

06.10.2014 15:39

Јадни МУП РС, страшно, најкорумпиранија институција у БиХ....у служби Баје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

06.10.2014 17:15

Власт баја непуста,једино на власт це се доци ако се изаде на улице и ову мафију склонити или их опет трпите до следецих избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

06.10.2014 18:54

Цијели МУП РС је политизован. Сви кадрови у МУП-у РС су постављени по партијској припадности и непотизму. Струка у МУП-у РС је на задњем мјесту. Сви командири ПС постављени су да штите страначке интересе, прикривају криминал који политика владајућег СНСД-а чини и раде прљаве послове како неки људи из странке то желе. Бирају се подобни а не стручни. Кад се какав криминалац позове на странку СНСД и Милокрада сви командири дрхте од страха. На полицајце се врши страховит притисак да штите СНСД-а и раде како им се каже из те олигархије. Тајкунима СНСД-а повлаче се прекршајни налози и захтјеви за покретање прекршајног поступка. Полицајац који казни СНСД-овца бива кажњен од командира. Цијела полиција од руководних кадрова је подређена да се заштити криминал у СНСД-у и Тајкуне око СНСД-а. МУП је појединцима из СНСД-а дао потврде којим их ослобађа од одговорности када налете на радарску контролу саобраћајне полиције. Тим СНСД-овцима се непишу прекршајни налози него се у налогу за службу евидентира службеном забиљешком. Живимо у приватној држави СНСД-а а МУП РС је приватна агенција којом располажу Тајкуни из СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

06.10.2014 19:01

Па шта...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДрАган

06.10.2014 20:37

Па то је постало нирмално :( Начелник ЦЈБ Добој је сједио у првом реду на митингу СНСД у Добоју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стела

06.10.2014 21:07

Немојте Ђаконова, камо среће да је више онаквих код нас... А не ови метробескичмењаци па немаш се у кога ни загледати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

муп

06.10.2014 21:31

у члану 38 тачка в. Закона о полицијским службеницима, забрањено је присуство полицијских службеника на политичким скуповима осим кад су на дужности

ОДГОВОРИТЕ
Name

ии

07.10.2014 04:52

Па сад као цудно да су функционери МУП-а странацки опредјељени,па то је за сваке власти било и бити це.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ии није бас тако

07.10.2014 05:25

Послије рата 1996 и 1997 нису смјели писнути бандити у полицији.Само одес и пријавис медјународној полицији па да видис.Свака цаст има и постених али има и багре.Најгора је бањалуцка крими полиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонyмоус

07.10.2014 07:18

Посљедњи трзаји!!!! У старој југи би све ове у име народа по кратком поступку.....!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

07.10.2014 07:52

Тај члан 38. закона који помињеш не постоји у Службеном гласнику Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за "СС"

07.10.2014 14:12

Немас ти појма, Закон о полицијским слузбеницима је објављен у Сл гласнику као и сваки други закон, на страници МУП- РС цес га наци, закони - РС па процитај. Теза повреда слузбене дузности циста као суза са посебном тезином јер је поцињена од нацелника Управе полиције, првог цовјека униформисане полиције! Директор по слузбеној дузности мора покренути поступак, у противном и он је одговоран! Нацелник је прекрсио закон којег је указом прогласио Предсједник РС, потписао Предсједник скупстине РС. Закон се мора спровести у дјело јер би у супротном био "погазен" на најгрубљи нацин и том логиком нијадан други слузбеник не би могао бити казњен, ако је закон исти за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

08.10.2014 07:07

Ти причаш о закону Гедерације БиХ, није исто за Републику Српску и ФБХ.

ОДГОВОРИТЕ