Убијено 35 џихадиста

Најмање 35 џихадиста ИД убијено током протекле ноћи на северу и североистоку Сирије у ваздушним нападима коалиције коју предводе САД, тврди Опсерваторија.

Свијет 04.10.2014 | 14:34
Убијено 35 џихадиста

Сиријска Опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону наводи да је 30 џихадиста убијено код града Шададија у североисточној провинцији Хасаке, а још пет код града Кобане, на северу у провинцији Алепо на граници са Турском, пренео је Франс прес.

Према саопштењу те сиријске организације, коалиција је извела нападе на најмање четири области касно синоћ код стратешки важног града Кобанеа.

Напади су уследили након што су снаге ИС у петак немилосрдно бомбардовале после опкољавања тај трећи по величини курдски град, наводи француска новинска агенција.

Опсерваторија и активиста из Кобанеа Мустафа Ебди тврде да је ИС испалила јуче најмање 80 граната у намери да удју у тај стратешки град на граници.

Ебди је рекао да су курдске снаге заједно са арапским побуњеницима одбили ноћни напад џихадиста ИС, али да се борбе настављају.

ИС је почела напредовање на Кобане 16. септембра надајући се да ће ојачати позиције дуж сиријско-турске границе, а у борбама је из града и околних места - према оцени Опсерваторије, избегло близу 300.000 људи.

Према наводима турске владе, најмање 186.000 њих пребегло је преко границе у Турску.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко

05.10.2014 07:46

Колико тај запал лазе цуј бомбама из авиона убили 35 дзихадиста како су их могли преброит са десет хиљада метара па даје по њиховом неби висе било зиве дусе сирији ираку авганистану има десет година бацају бомбе на њих и вазда убили стотинама дзихадиста

ОДГОВОРИТЕ