Америка научила лекцију у Ираку

Бивши амерички председник Џорџ Буш изјавио је да САД не треба прерано да повлаче трупе из Ирака, али и да Ирак не може да брине о сопственој безбедности.

Свијет 02.10.2014 | 19:58
Америка научила лекцију у Ираку

Он је у разговору за Фокс њуз говорио о одлуци Барака Обаме да бомбардује Ирак и Сирију због сукоба с Исламском државом.

Буш сматра да Ирак није искористио прилику да створи нову државу, али да то ништа не значи и да "није још готово".

"Ирачани ће морати да одлуче да ли желе да живе у миру или не желе. Лекција коју смо научили је да они то не могу да ураде самостално", рекао је Буш.

Он је још 2007. године говорио шта би се могло догодити ако се трупе прерано повуку из ирака и да би то довело до масовног убијања, што се касније показало као тачно.

"Познајем природу непријатеља. Онај ко побије 3.000 недужних људи због њихове религије или погледа на свет је очигледно опасан", нагласио је бивши председник.

Буш је изјавио да је био сагласан с мишљењем Обаминог војног команданта да САД треба да оставе минималан број војника на Блиском истоку, иако су их они повукли 2011. године. Међутим, он каже да не жели да кририкује рад Барака Обаме, јер је свестан тога да је његов председнички посао тежак.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

02.10.2014 18:16

Ово је убједљиво најглупљи предсједник од постанка САД-а. Има толико гафова и великих политичких грешака као и војних иницијатива (ако се он питао). Па они су у Ираку оставили зло сврставаћу се на једну страну и изазвали бјес других. Прије би то сами рјешили. Тако су урадили у свим земљама. Толико су се заглибили у блато да су се сада поставили на страну Сиријског предсједника којег не признају и боре се против исламиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

02.10.2014 18:36

Људи тај цовјек нема појма ниоцему!!!Он је један обицан Сељак из Тексаса то је све!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

02.10.2014 20:03

Треба помоци ираку и свим земљама.које је америка бомбардовала дасе те земље удрузе и да сравне та америцка г..на.са земљом они свуд турају нос. А нај висе психицких. Болесника имају и убица у сопсзвеној дрзави ирак треба да направе коју атомску бомбу и да им посаљу за дугогодисње убијање невине дјеце и људи.

ОДГОВОРИТЕ