Алонсо иде из Ферарија?!

Возач Ферарија Фернандо Алонсо није желео да каже да ли ће остати у тој екипи Формуле један до истека уговора, 2016. године.

Остали спортови 02.10.2014 | 16:45
Алонсо иде из Ферарија?!

Британски медији спекулисали су претходних дана да је Мекларен заинтересован за двоструког шампиона Формуле један Алонса.

"На то питање је врло тешко одговорити", рекао је Алонсо са Би-Би-Си, на питање да ли може са сигурношћу да каже да следеће сезоне или 2016. године неће бити члан Мекларена или Ред Була.

"Урадићу најбоље што могу за Ферари", додао је 33-годишњи шпански возач.

Упитан због чега не жели да каже да ће и следеће сезоне остати у Ферарију, Алонсо је одговорио да увек брине о интересу екипе.

"Живим за свој посао. Припремам се од 1. јануара до 31. децембра. Овај тим је најбољи на свету, пет година сам у Ферарију, давао све, а резултати говоре за себе. Ван стазе - понекад кажем нешто јавно, а некад не - али приоритет је увек био интерес Ферарија", рекао је Алонсо.

Алонсо је до сада возио 91 трку за Ферари, остварио је 11 победа и 44 пута је изборио пласман на подијум.

"Ферари је велики бренд, већи од свих нас. Ако у будућности будемо имали о нечему да причамо, о бољим стварима за Ферари, урадићу то. Не живим мимо света и свестан сам гласина. Не помажу. У сред борбе смо за Вилијамсом за треће место у шампионату конструктора. Није лако, а најважнији задатак је да помогнем екипи на стази", додао је он.

Алонсо је истакао да ништа званично није чуо о евентуалним понудама.

"Други најважнији задатак је моја будућхност, ако поводом тога уопште буде имало шта да се прича, пошто нема вести од прошле године. Нема их ни ове године, ни у јулу, септембру, а сада је октобар и нема ничега, али заиста има много гласина, па ћемо видети", рекао је Алонсо.

После 14 трка у шампионату Формуле један Алонсо заузима четврто место у шампионату са 133 бода, а први је Луис Хамилтон из Мерцедеса са 241 бодом.

Коментари / 0

Оставите коментар