Инцко: Огромне шансе у пољопривреди

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да БиХ када је ријеч о пољопривреди има огромне шансе, које су далеко веће него што је то сада искоришћено.

Босна и Херцеговина 30.09.2014 | 17:15
Инцко: Огромне шансе у пољопривреди

Он је рекао да становници треба у да искористе своје могућности да земља крене напријед, због чега их позива да изађу на изборе, али и да се запитају ко је испунио своја обећања у прошлости, а ко има реалне и
добре планове за будућност.

Инцко је данас посјетио Задругу "Агропосавина фарм", гдје је разговарао са директором Рајком Кулагом о досадашњим резултатима пословања, али и плановима за будућност. 

Директор задруге Рајко Кулага  рекао је да је са Инцком разговарао о досадашњем развоју задруге, те активностима чланова задруге и коопераната. 

"Жеља нам је да задруга постане носилац развоја пољопривредне производње, не само локалне заједнице већ и шире регије. Основани смо 2002. године, а пословну активност започели 2003. године са циљем организовања производње у сјеверном дијелу општине које је у ратним дејствима највише порушено и страдало", рекао је Кулага. 

Он је истакао да су "снаге усмјерили" на покретање производње са акцентом на оспособљавању и јачању газдинстава, а након тога у другој фази планирано је да ојачају задругу. 

Током боравка у Дервенти високи представник посјетио је фарму Здравка Гроздановића у Пољу, успјешног  произвођача  млијека и пилића.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крајишник

30.09.2014 20:47

Па зар и ти о пољопривреди! Хоће ли ико, било од страних или домаћих званичника икада споменути привреду а не упорно пољопривреду. Хоћу ли дочекати да се на овом простору почне обнављати наука, улагати у развој, у нове технологије, индустријску производњу? Не вјерујем. 1990 године, Југославија је имала јачу привреду од Аустрије. А сад нема апсолутно ништа.

ОДГОВОРИТЕ