Пејић: Протести пољопривредника 6. октобра

Пољопривредници у Федерацији БиХ /ФБиХ/ најавили су за 6. октобар протесте широм ФБиХ уколико федерална Влада не почне да исплаћује пољопривредницима средства која су унесена у трезор, као и дуговања произвођачима млијека.

Босна и Херцеговина 29.09.2014 | 16:44
Пејић: Протести пољопривредника 6. октобра

На данашњој конференцији за новинаре Удружења пољопривредника у БиХ у Сарајеву саопштено је да ће протести бити организовани пред зградом Владе ФБиХ у Сарајеву, Шујици, Живиницама, Градачцу, Витезу, Травнику, Зеници, Добоју, Грудама, Чапљини и на граничним прелазима Горица и Дољани.

"Тражимо хитно и без одлагања исплату средстава која су унесена у трезор. Затим, исплату произвођачима млијека за први квартал, те да се послије тога настави са исплатом другог квартала и то најкасније до 3. октобра. Ове захтјеве упутићемо федералном министру финансија Анти Крајини и предсједнику Владе ФБиХ Нермину Никшићу", рекао је предсједник Удружења пољопривредника у БиХ Миро Пејић.

Он је поручио да ће, уколико ови захтјеви не буду испуњени, 6. октобра почети протести широм ФБиХ.

Пејић је напоменуо да су пољопривредници имали тешку годину, неповољне метеоролошке услове, поплаве, што је пољопривреду "бацило на кољена".

Он је оптужио владу ФБиХ да према пољопривредницима има маћехински однос, те осудио одгађање плаћања пољопривредницима и политичка препуцавања одређених чланова Владе ФБиХ "преко леђа" пољопривредника.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Добој

29.09.2014 14:45

Оставите и на овај текст неки коментар, јер да се односи на владу РС, било би најмање 50 коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

29.09.2014 15:08

Одлично пољопривредници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељка

29.09.2014 17:22

Влада Републике Српске брине о својим пољопривредницима тако да је сваки коментар сувишан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сељак РС

30.09.2014 09:04

БРАВО за пољопривреднике ФБиХ

ОДГОВОРИТЕ