Вучић преговара са њемачким привредницима

Немачка компанија "Тенис" заинтересована је за покретање производње у Србији, што би повећало не само производњу већ и сточни фонд и целу српску пољопривреду, истакао је власник те компаније у разговору са премијером Србије Александром Вучићем.

Србија 27.09.2014 | 17:59
Вучић преговара са њемачким привредницима

Делегација Владе Србије посетила је немачку месну индустрију "Тенис", која би могла да инвестира у производњу и прераду свињског меса у Србији, али и да подели знања из ове области и унапреди и остале произвођаче меса.

Премијер Србије Александар Вучић, који предводи Владину делегацију у Немачкој, састао се са првим човеком компаније "Тенис", са којим је разговарао о могућностима улагања у Србији.

Вучић је рекао да је немачка компанија "Тенис" добродошла у Србију и да ће имати подршку како локалне заједнице, тако и читаве државе за покретање производног ланца у Србији, саопштила је Влада Србије.
 
Премијер је навео да је током досадашњих преговора с представницима компаније добар део будуће сарадње договорен и да све оно што је у сточном фонду Србије изгубљено у последњих 10-15 година, том инвестицијом може бити надокнађено у наредне две године.
 
"Инвестиција коју они предвиђају за Србију омогућиће отварање великог броја радних места и велики напредак српске пољопривреде", рекао је Вучић.

Председник и власник немачке компаније Клеменс Тенис рекао је да је та компанија заинтересована за покретање производње у Србији, што би повећало не само производњу већ и сточни фонд и целу српску пољопривреду.

"Морамо да развијемо породичну структуру фарми, уведемо нове технологије и да за то имамо државну подршку. Само тако можемо да искористимо ову нашу заједничку шансу", нагласио је Тенис.

Он је додао да се с премијером Вучићем упознао пре неколико месеци и с њим разговарао о ономе што би могло да буде урађено како би се помогло Србији на путу ка Европској унији.

"Одлучили смо да то буде оно што најбоље знамо да радимо, а то је да производимо. То ће отворити велики број радних места", закључио је Тенис.

Компанија "Тенис" је пре четрдесетак година почела као породични бизнис, а сада запошљава више од 8.000 људи и има највећи обрт у месној индустрији у Немачкој. Сама компанија производи више меса него цела Србија.

То је највећа компанија у сектору производње у Немачкој, која је водећа земља ЕУ у месној индустрији.

Србија истовремено има много проблема у последњих 13 година – изгубљено је милион грла свиња и то ствара значајан проблем у овом традиционалном сектору.
Ово је иначе трећа посета премијера Вучића Немачкој у последња четири месеца, али ова нема политички карактер, већ је фокус на економским темама.

Вучић ће, како је најављено, данас после подне присуствовати фудбалској утакмици Борусије из Дортмунда и Шалкеа 04, фудбалског клуба чији је председник Клеменс Тенис.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

27.09.2014 16:21

Наоред Сцхалке!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

27.09.2014 19:53

Тако се ради у свакој озбиљној и нормалној земљи:државник води рачуна о својој земљи привлачећи стране инвеститоре.Ови наши лопови би продали и рођеног оца само да што више згрну у своје џепове без дна.Иде октобар!

ОДГОВОРИТЕ