Ким Џонг Ун болестан?

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун читаве три седмице није виђен у јавности и није био присутан на једном важном државном скупу. Појавиле су се гласине да је болестан - што су потврдили и државни медији.

Свијет 26.09.2014 | 12:15
Ким Џонг Ун болестан?

Како пише амерички Си-Ен-Ен, Ким Џонг Ун је био одсутан са седнице Врховне народне Скупштине, севернокорејског парламента на који долазе званичници Комунистичке партије, војске и разних националних организација, преноси Бета.

Међу државним руководиоцима који су седели на бини, једно место је упадљиво било празно.
Како пише Чајна дејли, севернокорејски медији су потврдили да је Ким болестан, па су поново приказали један ранији снимак са вођом који храмље.

"Маршал наш, упркос болести, наставља пун жара да прати стазу вођења народа", речено је становницима Северне Кореје у ТВ прилогу који се бавио вођиним здрављем а приказан је 25. септембра.

Тиме је, пише Чајнда дејли, потврђено да је Ким болестан, али бојазни нису уклоњене.

Ранији медијски извештаји су сугерисали да је Кимово здравље можда изложено озбиљној опасности због гојазности и да млади вођа превише конзумира ементалер, швајцарски сир.

Према наводима агенције Итартаса, видео са болешљивим вођом као да потиче са истог догађаја који је јавности приказан у јулу ове године, а то је била Кимова посета Палати сунца.

Последњи телевизијски снимак са Кимом био је приказан 3. септембра, и он је тада приказан како присуствује неком концерту у пратњи своје жене.

У међувремену, на телевизији није било речи о његовим посетама фабрикама, земљорадничким газдинствима и војним јединицама, а такви материјали су, како пише британски Телеграф, приказивани десетине пута месечно.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Еу Хрватска

26.09.2014 10:33

Штета за Еу господарство бит ће огромна због његове болести

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

26.09.2014 16:55

Овај је болеснији од исламиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

27.09.2014 06:45

Е сто ми је зао.

ОДГОВОРИТЕ