Шпанско село кошта као два стана у Београду

Због лоше економске ситуације у Шпанији, власти и банке су донеле необичну одлуку да продају села по изузетно ниским ценама.

Свијет 25.09.2014 | 18:35
Шпанско село кошта као два стана у Београду

На сат времена од Барселоне налази се село Есблада, чија је цена око 280.000 евра. У ту цену укључена и винарија, мала црква и 14 кућа које стоје напуштене већ више од 60 година.

Једини становник овог села је винар Рамон Мартин, који се нада да ће будући купац искористити предности села и подстакнути развој у њему.

- Волео бих да у село дођу људи који воле природу. Не бих волео да будући купци искористе ово место већ да подстакну развој – рекао је Мартин за “РТ”.

Село већ има већ неколико потенцијалних купаца. Елвира Фариан, агент за некретнине, каже да су већина њих углавном странци.

- Руси, Американци и Мексиканци су тренутно наши клијенти. Руси су посебно заинтересовани, а највише их занима инвестирање и покретање неког посла – наводи Фариан.

Становници Есбалда који су некада живели ту су умрли или су се одселили, а село је потом продато инвеститору који је банкротирао за време финансијске кризе. Село је сада у власништву банака, које желе да га продају.

Коментари / 0

Оставите коментар