Посланици не желе уштеде у буџету

Посланици парламента БиХ, односно поједини чланови Комисије за административне послове не желе да усвоје потребне документе којима би биле обезбијеђене милионске уштеде у буџету БиХ.

Босна и Херцеговина 25.09.2014 | 07:40
Посланици не желе уштеде у буџету

Наиме, Драгутин Родић, предсједник Заједничке комисије за административне послове парламента БиХ, од јуна покушава сазвати сједницу овог тијела на чијем дневном реду се налази неколико аката чијим усвајањем би била смањена примања посланика.

"Покушао сам у септембру да сазовем ту сједницу, међутим нисам успио. Сви су се дали по кампањама. Видјећемо још једном у октобру, али оно што је сигурно јесте да не постоји политичка воља да се усвоје ти документи", рекао је Родић.

Он наглашава да прва комисија која буде формирана након избора практично не треба ништа да ради, већ одмах може да усвоји акте који су већ спремни и мјесецима чекају на усвајање.

Прва сједница Комисије била је сазвана за 18. јун и од тада у три покушаја није било кворума за њено одржавања.

Иначе, ова комисија се састоји од 12 чланова: Родић (ДНС), Звонко Јуришић (ХСП), Аднан Башић (СББ), Крстан Симић (СНСД), Мехмед Брадарић (СДП), Саша Магазиновић (СДП), Асим Сарајлић и Нермина Капетановић (СДА), Драго Калабић и Милорад Живковић (СНСД), Борјана Кришто и Драган Човић (ХДЗ).

Занимљиво је да су сви осим Родића професионални посланици, који мјесечно примају од 5.000 до 7.300 КМ.


Извор: Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Про

25.09.2014 06:02

Сви ти професионалци нас баш професионално гуле - 7000 КМ за будалаштине које причају пред камерама! Да смо имало паметнији, па да их све побацамо у контејнере, ђубрад једна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

25.09.2014 08:02

Куку нама са оваким посланицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

25.09.2014 08:10

Професионални посланици кажеш??? Посланици за послати дјецу у Њујорк и Лондон на факултет, своју фамилију послати на љетовање у Француску, народ послати на биро за запошљавање???!!! Те треба ПОСЛАТИ на робију, па нек тамо глуме божије посланике!!!

ОДГОВОРИТЕ