Убице Рамба су побјегле из БиХ?

Министарство унутрашњих послова УСК расписало је потјернице за Мерваном Шљиваром (33) из Приједора и Мехмедом Рекићем (33) из Велике Кладуше, који су осумњичени за убиство Неџада Кличића, познатијег под надимком Крајишки Рамбо.

Босна и Херцеговина 25.09.2014 | 07:20
Убице Рамба су побјегле из БиХ?

Але Шиљдедић, портпарол МУП-а УСК, казао је да је потјерница расписана на захтјев Тужилаштва УСК, које проводи истрагу у том случају те је објављена уз одобрење Кантоналног суда.

"Немамо сазнања гдје би се они могли налазити. У протеклом периоду провели смо обимну потрагу за њима, али их нисмо успјели пронаћи. Највјероватније се налазе ван граница БиХ", истакао је Шиљдедић.

Полиција је раније ухапсила Хариса Гредеља (28), који је такође осумњичен да је учествовао у убиству Кличића, те му је одређен једномјесечни притвор.

Он је ухапшен на међународном прелазу Градишка, када је покушао да из БиХ уђе у Хрватску, те је потом предат службеницима МУП-а УСК.

Такође, из полиције су раније навели да је због тог злочина ухапшен и Драган Павловић, којем је такође одређен једномјесечни притвор.

Шиљдедић није могао одговорити ни на питање о мотивима Кличићевог убиства истакавши да ће коначне одговоре на та питања дати истрага.

Кличић је убијен 14. септембра, у угоститељском објекту "Голд", у мјесту Остражац, код Цазина. Неколико тренутака прије убиства у кафић је ушло више наоружаних нападача, маскираних фантомкама. Један од њих наредио је свим гостима да легну на под, а онда је пришао Рамбу и испалио му метак у потиљак.

Нападачи су потом побјегли у два возила, а вјерује се да је у планирању и извршењу злочина учествовало више особа. Као могући мотиви убиства помињу се невраћени дугови.

Кличић је домаћој јавности, али и шире, постао познат по видео-клипу "Борн фор Ацтион", који је снимио у околини Цазина и објавио на интернету. У њему се појављује намазан ратничким бојама те обучен попут филмског јунака Рамба, пуца из више врста тешког и лаког ватреног наоружања, рукује самострелом те баца бомбе.

Након што је емитиран овај видео-клип, Кличића је привела полиција због незаконитог посједовања ватреног наоружања и експлозивних материјала.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кобац

25.09.2014 08:46

Најлакше је тако рећи ,побјегли изван БИХ, тј појео вук магарца .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу Хрватска

25.09.2014 11:12

Ето видиш да није лако бити глумац мој Рамбо

ОДГОВОРИТЕ