Радници против гашења Рафинерије

Око 200 радника Рафинерије нафте Сисак окупило се данас испред управне зграде компаније Ина у Загребу да би изразили незадовољство због најаве гашења сисачке рафинерије.

Регион 24.09.2014 | 14:01
Радници против гашења Рафинерије

Радници, који су се организовали преко друштвених мрежа, одлучни су да искористе сва расположива законска средства у борби за опстанак рафинерије и очување 800 радних мјеста.

"У намјери да се боримо за опстанак рафинерије остварили смо јединство сва четири синдиката. Не смијемо дозволити да се рафинерија угаси, а вјерујем да ћемо притом имати и подршку хрватске Владе", рекао је главни повјереник најбројнијег синдиката у сисачкој рафинерији Жељко Јурашиновић.Он је нагласио да сви даљи кораци синдиката и радника зависе од одлука управе Ине о судбини рафинерије.Хрватски медији јављају да су се радници након неког времена вратили на своја радна мјеста у Сисак.

Управа Ине данас ће одржати сједницу, а у јавности се нагађа да би могла бити донесена одлука о гашењу прераде у Рафинерији нафте Сисак.Из Ине су навели да компанија спроводи стратешку анализу постојеће ситуације на рафинеријском тржишту и анализу свог система, те да су отворене све могућности у вези са потенцијалним промјенама у пословању.

Предсједник Хрватске Иво Јосиповић супроставио се могућој одлуци Управе Ине да затвори рафинерију у Сиску, те позвао Владу да кроз разговоре са партнерима не допусти нити један "исхитрен корак".

Коментари / 0

Оставите коментар