Нова рунда Карамарко-Милановић

Размирице између владајуће Социјалдемократске партије и опозиционих ХДЗ и ХСЛС настављене су у како у скупштини Загреба, тако и хрватском Сабору.

Регион 24.09.2014 | 14:23
Нова рунда Карамарко-Милановић

Председник ХДЗ Томислав Карамарко је уводни говор премијера Зорана Милановића назвао поезијом и утопијом, док се градоначелник Загреба Милан Бандић нашао на удару председника Скупштине Даринка Косора, након одлуке да одложи седницу скупштине Загреба.Бандић на то нема право према Пословнику о раду градског парламента, већ је то у надлежности председника Скупштине, који је истакао да седница заказана за четвртак неће бити одложена и да неће ни бити.

“Може он написати и да је папа Фрања, али то није тако. Он може као предлагач да повуче са дневног реда све тачке па онда не би имало смисла имати седницу. Он то није урадио и што се мене тиче седница је заказана и одржаће се“, рекао је Косор.За седницу у четвртак заказана је расправа о Просторном плану Града Загреба у који је укључена и изградња простора за спаљивање отпада, због чега су протесте заказале поједине еколошке организације.Са друге стране, у Сабору је настављен сукоб на релацији Милановић-Карамарко.

Премијер је говорио о стању нације, на шта је бурно реаговао председник опозиционог ХДЗ.

“Као да је премијер постао пре месец дана. Влада је постала рекордер у Европи, остала је на свом месту иако је БДП наставио да пада. Сви трендови су негативни, инвестиције не расту. Влада својим мерама продубљује кризу, ради контрадикторно и збуњујуће. Ако је Влади стало до народа, поднеће оставку“, истакао је Карамарко.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бос.

24.09.2014 12:35

То се зове борба за власт а не за Хрватску и њен народ.ХДЗ-овци сједе у затвору због пљацке народа и дрзаве а и господин Бандиц се мало превисе подигао,дрзи себе за свемогуцег и незамјењивог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу Хрватска

24.09.2014 18:41

Ма код нас је бар добро за омладину и остале ко хоће може ићи у њемачку сада радит без проблема, овдје из Славоније је отишло пуно пуно њих тако и ево помало долазе ко прави гастарбајтери на годишњи а за власт се и не брину ко влада ал то како пратим у Босни је катастрофално и очајно јадан народ и ваљда ће бит божје правде после избора

ОДГОВОРИТЕ