Да чекање не буде досадно - разиграни семафор

Чекање је досадно, нарочито када пешачите негде у журби, а морате да чекате да семафор пребаци на зелено светло за пешаке. Али, то је само зато што још нисте видели разиграни семафор!

Свијет 21.09.2014 | 13:47
Да чекање не буде досадно - разиграни семафор

Разиграни семафор функционише тако што се црвени човечуљак, у кога обично гледате намрштени јер жељно ишчекујете промену светла, све времепомера и изгледа као да игра.

Да пројекат буде још занимљивији, на улицу је постављена велика црна кутија, у коју људи улазе једно по једно, стају на црвени круг који представља плесни подијум и у ритму музике играју, док се њихови покрети у реалном времену пројектују на семафор. Дакле, сви ти разиграни људи су заправо црвени човечуљци на семафору!

Нажалост, "весели" семафор је постављен само на раскрсници у Лисабону и за сада нема назнака да би семафори у другим градовима могли почети да "играју".

Иза овог пројекта иначе стоји компанија "Смарт", која производи "смарт" аутомобиле, а идеја је да семафор забави пешаке како би већи број њих сачекао зелено светло и безбедно прешао улицу.

Коментари / 0

Оставите коментар