Упозорење пољопривредника пред протесте

Удружење пољопривредника у БиХ упутило је отворено писмо министру финансија Федерације БиХ /ФБиХ/ Анти Крајини и федералном премијеру Нермину Никшићу као упозорење пред протесте који би, како тврде, у врло кратком року могли ескалирати у незапамћене протесте у региону.

Босна и Херцеговина 18.09.2014 | 11:20
Упозорење пољопривредника пред протесте

Предсједник овог удружења Миро Пејић у писму је исказао пуну подршку протестима пољопривредника Средњобосанског кантона, подржао њихове захтјеве и поручио да ово није крај.

"У трезору је око 2,5 милиона пољопривредног новца, те упозоравамо Владу, министра финансија и премијера да не политизују тренутну ситуацију, него да у хитном поступку исплате новац који је претходно осигуран", наводи се у писму.

Из Удружења пољопривредника упућена је молба федералном министру Крајини да не износи дјелимичну истину и да не обмањује јавност.

Пољопривредници су дали рок од 24 часа за испуњавање њихових захтјева, те упозорили да ће, уколико до тога не дође, организовати протесте упозорења "који у врло кратком року могу ескалирати у незапамћене протесте у региону".

Раније је и Удружење пољопривредника ФБиХ подржало протестну вожњу коју су организовали пољопривредници Средњобосанског кантона и придружило се њиховим захјевима да се хитно исплате подстицаји у свим кантонима.

И из овог удружења су поручили да ће, уколико не дође до исплате подстицаја, дјеловати много радикалније.

Пољопривредницима се дугују средства за четврти квартал прошле године и првих седам мјесеци ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар