Беванда незадовољан дистрибуцијом помоћи

Предсједавајући Савјета министара БиХ Вјекослав Беванда данас је са делегацијом Међународног монетарног фонда /ММФ/, коју је предводио шеф Мисије Рон ван Роден, разговарао о провођењу програма и структуралним реформама у оквиру осмог прегледа стендбај-аранжмана који претходи одлуци Одбора ММФ-а о исплати девете транше од око 133 милиона КМ.

Босна и Херцеговина 16.09.2014 | 15:55
Беванда незадовољан дистрибуцијом помоћи

Беванда је захвалио Мисији ММФ-а на брзом реаговању и помоћи коју су пружили у санирању посљедица катастрофалних поплава које су задесиле БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.Он је упознао делегацију ММФ-а да је Савјет министара БиХ одмах донио измјене и допуне Закона о буџету БиХ, којима је омогућено да 10 милиона КМ прикупљених буџетским уштедама и прилозима запослених који су дали за унесрећене, буде пребачено ентитетским владама.

Беванда је нагласио да је незадовољан динамиком дистрибуције ове помоћи угроженом становништву БиХ.Предсједавајући Савјета министара БиХ информисао је представнике ММФ-а о испуњавању циљева из платформе изнесене у писму намјере од 11. септембра 2012. године и у допунским писмима намјере која су договорена до 13. јуна.Шеф Мисије ММФ-а Рон ван Роден задовољан је сарадњом, те је упутио честитке за професионалан однос према обвезама, нарочито након катастрофалних поплава.

Он је рекао да постоје назнаке опоравка економије и истакао да је порасла наплата пореских прихода, те да је повећан обим индустријске производње, због чега је могуће у овој години очекивати позитиван економски раст.

Саговорници су се на састанку, којем је присуствовао и резидентни представник ММФ-а у БиХ Рубен Атојан, сагласили да треба наставити рад на структуралним реформама и на остварењу фискалних циљева.

Коментари / 0

Оставите коментар