Начелник Дервенте (СНСД) борцима: Што вас усташе не побише

Група незадовољних ратних војних инвалида из Дервенте дошла је у Бањалуку, гдје од ресорног министарства траже да се коначно ријеши њихов проблем стамбеног збрињавања.

Република Српска 16.09.2014 | 14:21
Начелник Дервенте (СНСД) борцима: Што вас усташе не побише

Њих је, како тврде, општинска Комисија за стамбено збрињавање потпуно игнорисала, иако се налазе на коначној листи.За портал Истинито су испричали нису били позвани 21. јула, када су реосрни министар Петар Ђокић и премијерка Жељка Цвијановић додјељивали рјешења о исплати средстава за борачке категорије у Дервенти, иако се из медицинске и друге документације јасно види да су ратни војни инвалиди који се налазе на коначној листи за стамбено збрињавање.

Због такве ситуације, затражили су сатанак с начелником општине Дервента, Милорадом Симићем, у циљу проналаска рјешења за њих четворицу.Умјесто рјешења, добили су тешке увреде, да би потом њихови захтјеви били максимално игнорисани.

-Пошто нисмно добили одговор, упутили смо 25. августа писани захтјев надлежном општинском одјељењу и начелнику. С њим смо се срели већ сутрадан на степеницама испред зграде општине, али прије него што смо се и поздравили, он нам се обратио ријечима: „Што вас усташе не побише '92. да се не морам бавити вама", каже Спасоје Кулага, један од четворице обесправљених РВИ.На ове увреде, неки од њих су хтјели отићи, али је један Симићу ипак одговорио: „Ваљда да би теби досађивали!".

-Послије тога позвао нас је да уђемо у зграду општине како би разговарали. Ту нас је смјестио у салу за састанке, уз образложење да има заказан састанак и да сачекамо 10 часова уз кафу. Чекали смо до 12.00, и тада напустили салу, јер су неки од нас морали да узму редовне терапије. Нико нам се више није обратио, нити смо чашу воде добили, огорчен је Кулага .

Он каже да је то само један од примјера бахатог понашања општинске администрације у Дервенти и начелника према ратним војним инвалидима.-У стварање Републике Српске уграђен је велики број живота, много крви и дијелова тијела, многе мајке су заплакале, посљедице носимо и данас, зато не можемо прећутати увреде ма од кога оне долазиле. Изгубили смо много али понос нисмо.Од начелника и надлежних институција тражимо оно што нам по закону припада, а што су и други добили, рекао је Кулага који је 100% ратни војни инвалид.Борци из Дервенте истичу да не припадају ни једној политичкој опцији, те да и у томе виде разлоге спорости у рјешавању њихових проблема.

Нуђен им је далеко мањи износ од загарантованих 8000 КМ, што су одбили, истичући да је то понижење за њих који су тешки ратни војни инвалиди. У шали кажу да сва четворица заједно имају само пет ногу, и да нису заслужили такав однос власти према њима.Начелник општине Дервента, Милорад Симић, негирао је њихове наводе и причу довео у везу са изборном кампањом која је у току.

-Људи су острашћени. Немају ни једног елемнта. Не може неко тек тако доћи начелнику општине и тражити пријем. Може ако начелник може, али ако не може, а каже пробаћу, па не успије, а двије године се котрља проблем, шта људи онда мисле. Не дају их потапшеш по рамену, да се нашалиш, да им кажеш: „Хајде момци ако успијемо, како нећемо".

Симић тврди да је за исправљање грешке и оптужује инвалиде да су одбили све понуде и исцрпили све жалбене поступке.-Ако неко након годину и по, у једном сату жели ријешити проблем, то је немогуће. Ја мислим да ту с других страна вјетар дува и имаћу и ја своју причу. Не погану, већ истиниту. Сад вама само могу рећи да то није тачно те да негирам и одбацујем све њихове наводе, изјавио је Симић.

Извор: Истинито

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Милос Лаус

16.09.2014 12:29

Типицно за људе из странке која је за вријеме рата сверцовала и понизавала борце.Ста сте друго могли и оцекивати од таквих!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

16.09.2014 12:44

Типична бахатост црвене банде:Нема међу њима фаце са имало људскости,а за вријеме рата шверц је био њихова главна занимација.Ко сад шиша борце,они су створили Републику Српску,ова црвена банда је свукла до гола,сад могу нестати и борци и инвалиди,сад су постали сметња тој црвеној банди.Али,иде октобар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

16.09.2014 12:59

Гласајте опет за Милорада и његов такозвани СНСД, Павића и Чубриловића и њихов такозвани ДНС и Перицу Дјокицу и његову такозвану Социјалистичку партију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

критицно

16.09.2014 13:17

Ово није нормално, сваки дан цес наици на неке силедзије, докле ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

16.09.2014 13:24

Тако нам и треба,сами смо тразили да нас растурају,играју се и изивљавају над нама па са мрвицама морамо бити задовољни,јадни смо ако опет ово дозволимо!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

александар

16.09.2014 13:44

Чуј не може се тек тако код градоначелника...чуј те бруке и срамоте...па као да је не знам ти шта..примитивизам умишљене величине

ОДГОВОРИТЕ
Name

борба

16.09.2014 13:50

То је вама васа борба дала....досло је вријеме да несмијес ни реци да си био у рату.Није ни цудо ста нам се догадја.Ми смо труло друство.... није битно ко це сутра владати ниста се битније неце промијенити

ОДГОВОРИТЕ
Name

добро је

16.09.2014 14:03

Добро сте просли да је којим слуцајем Баја навратио били би јос И пребијени!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЖИ НЕ ПРОЛАЗЕ

16.09.2014 14:24

МИСЛИО САМ ГЛАСАТИ ПРОТИВ СНСД, А САД ЋУ ГЛАСАТИ ЗА, ЈЕР СЕ НЕИСТИНОМ НЕ ОСВАЈА ВЛАСТ- НАШ НАЧЕЛНИК ИМА ПУНУ ПОДРШКУ ГРАЂАНА.ТО И ЈЕСТЕ САДА ПРОБЛЕМ.СРЕЋА, ОН НЕ ИДЕ НА ОПШТЕ ИЗБОРЕ, А ПОБИЈЕДИЋЕ ЗА НАЧЕЛНИКА И 2016. ГОДИНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОКСИГЕН

16.09.2014 14:24

Шта су друго јадни борци могли и очекивати од Бајиног дервентског Баје - Симића, човјека без морала и без карактера? Да ли се још неко сјећа секс афере тог простака са малољетницама? Очигледно је да су му грађани Дервенте опростили...иначе га не би поново изабрали за начелника. То је у српском бићу - заборавља и увијек заборавља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бато491

16.09.2014 14:35

Да су којим случајем били припадници Зенги можда би добили посао у општинској администрацији, као у Бањалуци, гдје у градској управи сједи документовани усташа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

16.09.2014 14:38

ГОТОВ ЈЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

кици

16.09.2014 14:51

Сто говно одмах не одрасте од батина

ОДГОВОРИТЕ
Name

србац

16.09.2014 15:06

Данас то постаје нормална појава.Ста би са оним Новаковицем у управи града Б Лука којем је доказанода ке 1992 године биоприпадник ЗЕНГИ, али он и даље ради свој посао јер је Миле рекао да има потпуно повјерење у његове квалитете.Тако и ово сто Симиц реце неце ниста промјенити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

16.09.2014 15:07

У Српској је толико примитивизма и толико сељацина неотесаних да се несто хитно мора мјењати. Кад се у једној дрзави не постује народ и борци који су је правили то знаци да је аларм укљуцен. Ратни профитери морају добити затвор, одузимање имовине и протјеривање из Републике Српске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илијас

16.09.2014 15:21

Ово је исто и нама борцима из Илијаса рекао Ратко Адзиц и Трифко Радиц.Они су ведрили и облацили у Илијасу за вријеме рата,сверцовали са Муслиманима и Хрватима на насу стету.Ратко се сад крије у БГ а Трифко и његов син су у БН,продају орузје и били су умјесани у аферу Орао.Сад су милијардери а питајте их ста су били и ста су имали прије рата! Народ и дјеца су гинули као нико нигдје а Ратко Адзиц је говорио да се он на нама уци ратовати а Трифко је прицао како је масакр на Цемерну заслузан јер су се ти старци,старице и омладина(иако су то најпостенији домацини из најбољих куца) напили и окретали су разањ,а онда је рекао једном цовјеку који га је питао ста је то урадио са Цемерном: "Стета сто твој син није заклан тамо"! Је ли требам напомињати да масакр на Цемерну јос није расвијетљен! Хоцу да вам казем да је све то иста багра и криминалци су се дохватили да нас побију,да нас понизавају,краду,вриједјају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

16.09.2014 15:29

Баанда црвена, опстина Дервента срља у пропаст, непотизам, корупција, криминал, нацелник и његов замјеник дезертери током рата, затварају успјесне фабрике а запосљавају у јавним установама осјетили близи им се крај, одговарацете за све нема те гдје побјеци....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

16.09.2014 15:29

Сад це октобар треба их послати гдје су били девет мјесеци,казе немозе се код нацелника тако,па јели он изабран да само пљачка или да рјесава неке проблеме сто су у његов посао зато прима плату,за кога се олош узима,као да су људи досли код Обаме,а не код лупаге обицне,гдје си био кад се трунуло у рову да си био у рову сад би разумио ове људе

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

16.09.2014 15:31

Ма све је рецено и Симицу је име МИЛОРАД. Извињавам се свим цеститим Милорадима. А ово су Милосмради, Миликради итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

16.09.2014 15:39

Ово је сигурно истина. Вокабулар начелника је иначе такав. Кад год му се укаже прилика вријеђа своје сараднике и потчињене и спреман је на иживљавање. Копира свога шефа максимално. Нема ово везе са изборима. То су само изговори. Нико од њих не цијени инвалиде, породице погинулих, борце. Само црвени су на цијени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалиста

16.09.2014 15:41

Ал како се ЦУРГУЗ извуце, натрпао дзепове и сутња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.09.2014 15:51

Јел то онај Симић што је био оптужен за приституцују? Фин човјек (СНСД) нема шта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

16.09.2014 15:52

Сви су такви кад не могу да се контролису. Они су препуни сваста. Ред је да оду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стефан

16.09.2014 16:14

Тако им и треба!!Гласали су за ратног профитера да им буде пресједник изволите поново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се...

16.09.2014 16:18

Криминал, корупција, непотизам, педофилија, проституција, ... има ли у насој Републици иста позитивно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

16.09.2014 16:53

Бандит црвени, срам га било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

16.09.2014 18:16

Јос да неко надје снимак од прије пар година,кад је додик поруцио борцима да це им укинути борацки додатак ако се буду бунили.Поставио би ја на yоутубе,али не могу наци тај снимак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НСП

16.09.2014 18:40

СНСД би био најсретнији да ниједан борац није дочекао крај рата! И инвалиди су проблем, најбољи би били да их нема уопште! И ове године гласајте за СНСД, чуваре Српства и Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

16.09.2014 18:46

НЕЗНАМ САМО СТА ЦЕКАЈУ РВИ КОЈИ СУ РАДИ УМАЊЕЊА ИНВАЛИДНИНЕ ИЛИ НЕКОГА ДРУГОГА РАЗЛОГА СКИНУТИ СА КОНАЦНЕ РАНГ ЛИСТЕ СТАМБЕНОГ ЗБРИЊАВАЊА ППБ.И РВИ.ОД 1.ДО 4.КАТЕГОРИЈЕ ИЗ 2008 ГОДИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

16.09.2014 18:59

Милорад Симиц је био борац у рату... као припадник 27. Бригаде био је и код нас у Теслицу... То сто неки овдје лупају и говоре неистине о цасним људима стварно је испод сваког нивоа. У реду је гласати за друге или против некога али немојте лагати. Ако неком није јасно о каквом се цовјеку ради нека оде до Дервенте па види ста је Симиц урадио од града који је највисе страдао у рату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

16.09.2014 19:02

Сада вам начелник није добар, а кад је пред изборе донио 3 гајбе пиве, нарезо килу суховине... онда је ваљо? Тражили сте, ето вам га! Све борци и патриоте док се шатори не поставе, а онда се и рођена матер продаје за 3 пиве!!! ЖИВИЛА НАМ РЕПУБЛИКА ШВИЦАРСКА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Тереза

16.09.2014 20:18

е, моја браћо Срби, које психопате нама одређују како ћемо да живимо, а своју дјецу шаљу вани и школују вани о нашем трошку, мислећи да ће их усрећити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

16.09.2014 20:41

Избор је једноставан. Савез за промјене је једина патриотска опција. Ови издајници и ратни профитери после избора неће ни постојати. Црвена боја ће се ријетко виђати , осим наравно на застави Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бм

16.09.2014 21:03

Сдс је владо за врјеме рата и сверцово цигаре и неприцај те глупости људи за паре свакакве изјаве даје

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

16.09.2014 21:16

Ста измисљте......и требале су вас устасе побити не би овако измисљали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

16.09.2014 21:33

Ниста друго не моземо оцекивати од актуелне власти,годинама слусамо и гледамо њихове испаде,некоректно,бахато понасање према градјанима РС.Док су борци ВРС су стварали дрзаву, господа из актуелне власти се богатила,а сада су борци на ивици глади,егзистенције.Овакво понасање је од стране СНСД се не мозе висе трпити и толерисати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

17.09.2014 03:24

У свему томе има и доброга сва банда је на једном мјесту и има свог сефа од улицара до највиси тајкуна треба то дрзати под контролом милорад зе сила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тотално аполитицхан

17.09.2014 04:56

Па како вас није срамота? Докле висе лази,преваре и обмане,ово је тотална неистина,а ви сто мислите да цете скинути Милорада Симица лазима и преваром,грдно се варате.Па тај је цовјек уградио себе у Дервенту,па ви сто пљујете додјите и видите како сада изгледа Дервента.Ја сам први против СНСД,али Милорад је цовјек из народа.МИЛОРАДЕ ИМАС ПУНУ ПОДРСКУ ПРАВИХ ДЕРВЕНЦАНА,ДОЗИВОТНИ НАЦЕЛНИЦЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

17.09.2014 05:50

Само полако бице и то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Промјене

17.09.2014 06:53

У стилу свог предсједника и цјелокупне црвене банде. Срамота!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

17.09.2014 10:47

Ја мрзим све сто перставља СНСД али морам признати да је ово лаз.Сви људи који иоле познају Симица даце руку да никада и ниста слицно није помислио а камоли изговорио.Ово писем због вјере у истину,правду, БОГА те сматрам да нико нема права да пљује по постеним људима ма којој странци припадали.Симиц је цестит цовјек и то морамо признати без обзира сто је у СНСДу.ИСТИНА ЈЕ ДУХОВНИ ЉЕК И ИСТИНУ ЦУВАЈТЕ КАО ОЦИ У ГЛАВИ ЈЕР БЕЗ ИСТИНЕ И БОЗИЈЕ ПРАВДЕ ГУБИМО ОНУ ЉУДСКУ НИТ А БЕЗ ТЕ НИТИ ПОСТАЈЕМО ЗВЈЕРИ.ОВО ЈЕ ЛАЗ И СПРЕМАН САМ УЛОЗИТИ ЗИВОТ ДА ОВИ ЉУДИ ЛАЗУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дервенцанин

17.09.2014 18:18

Ни цему се цудити не треба. Тако је то кад се из опанка ускоци у градонацелницку фотељу. Нису у тој куци ни други пуно бољи. Да те глава заболи само кад им цујес прицу. Папак до папка. Правим дервенцанима је довољно само презимена да цују. Они који су у Дервенту долазили само цетвртком, пијацним даном, сада сједе у Опстини. Такви да нам град воде... Ето Вам господо октобар долази па се одлуците, за Дервенту и дервенцане или Бају и његове папке. СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

змуда умјесто либуде

17.09.2014 18:55

Зелим да казем оном који се представио под именом "лази не пролазе", ти понизавас РВИ који су инвалиди прве и друге категорије и нису добили ниста, док су они ратовали и крварили ти си заједно са Додиком сверцовао рата ниси ни видјео СРАМ ТЕ БИЛО. Мозес гласати за кога хоцес али запамти да овога пута Додик неце проци када би сви гласали за њега, то је став МЕДЈУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ И МЕРКЕЛОВЕ који су га и довели на власт, висе им не треба јер је постао непослусан, то сто је рекао градонацелник инвалидима а ти га подрзавас нека се тако деси и нацелнику и његовим најмилијима а исто такодје и теби.

ОДГОВОРИТЕ