Селектор хвали Крајиновића

Селектор тениске репрезентације похвалио најмађег у тиму што је Србији донео опстанак у Светској групи и истакао да ће његова сада још већа екипа направити још успеха у Дејвис купу.

Тенис 15.09.2014 | 19:45
Селектор хвали Крајиновића

Филип Крајиновић успео је у најважнијем мечу тродневне борбе у Бангалореу да одигра "као матор", победи Сомдева Девармана са 3:0 и и обезбеди Србији коначан тријумф против Индије и опстанак у Светској групи Дејвис купа.

"Ово је било невероватно искуство за мене. Много сам срећан што сам помогао својом победом Србији да се врати у светску групу Дејвис купа где јој је и место. Било ми је веома тешко ментално да окончам овај меч, који се играо два дана. У недељу сам водио, а онда сам се вратио на терен где су били потпуно другачији услови, другачији ритам, али мој тим је направио одличну тактику, добро су ме спремили и пресрећан сам што сам Србији донео одлучујући бод за победу", изјавио је Крајиновић.

И селектор Богдан Обрадовић похвалио је младог тенисера.

"Филипу заиста честитам на победи. Одиграо је одлично, баш како треба и после тог прекида, одмах у наставку направио брејк и ту је створио велику предност над Деварманом, наставио са притиском и одржао предност и честитам му на томе. Одиграо је као да је већ десет година редован члан Дејвис куп тима и желим му да настави да са оваквом посвећеношћу настави да ради и у својој индивидуалној каријери".

Селектор је потом анализирао наступ у Индији и оценио га једним од најтежих икада.

"Дуел у Индији био је за мене можда и најтежи који смо одиграли у Дејвис купу. Нашли смо се у једној изузетно тешкој ситуацији, након 2013. када смо играли финале, јер се тим преполовио. Знамо шта је било са Типсаревићем, са Троицким, али ми смо годинама припремали млађе играће попут Крајиновића или Лајовића, који су тренирали са екипом на готово свим претходним мечевима и сада смо били у ситауцији да их убацимо у ватру. Они су се храбро понели на мечу против Швајцарске, тима са изузетна два појединца, Федерером и Вавринком, али и упркос поразу овај тим не губи наду, већ увек има веру и жељу да у наредном дуелу игра боље и иде на победу и то се и десило у Индији".

Обрадовић је истакао да Србија остаје у елити и да ће врло брзо показати да јој је заиста ту и место.

"Честитао бих свим момцима на борбености, сваки од њих дао је свој огроман допринос у овој победи. Ми сад имамо још шири тим, вратиће се ускоро Виктор, даће Бог и Јанко, ту је и Новак, очекује нас ускоро жреб и очекујем још добрих мечева да пруже, јер је сигурно да они још нису рекли све што имају у Дејвис купу после освајања титуле 2010", истакао је Обрадовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хуманитарац

15.09.2014 17:52

Браво Крајиновићу!Донио си велику побједу Србији.

ОДГОВОРИТЕ