Медведев: Санкције су тест за Русију

Санкције, које увео Запад, тест су за снагу Русије и земља мора да реагује промишљено, поручио је руски премијер Дмитриј Медведев члановима владајуће партије Јединствена Русија.

Свијет 15.09.2014 | 11:29
Медведев: Санкције су тест за Русију

Говор Дмитрија Медведева пред члановима владајуће странке преносила је руска телевизија.

"Када већи број наших партнера, ако их можемо звати партнерима, тестира снагу Русије преко санкција и свих других претњи, важно је да не подлегнемо искушењима такозваних лаких решења и очувамо и наставимо развој демократских процеса у нашем друштву", рекао је Медведев, преноси Тањуг.

Европска унија и Сједињене Америчке Државе су прошле недеље увеле нове снације Русији због њене политике према УКрајини.

ЕУ је објавила листу санкција против Русије, којима се циља на велике руске банке у државном власништву, као и на нафтне и гасне фирме и компанију за производњу авиона ОАК.

Осим тога на "црну листу" су стављена имена још 24 појединца, којима је забрањено да путују у ЕУ, док је њихова имовина у Унији замрзнута, чиме се број физичких лица на које се односе санкције ЕУ попео на 119.

САД су, такође, увеле додатне санкције Русији, које погађају нафтну и војну индустрију и још више ограничавају приступ великих руских банака америчким тржиштима деоница и обвезница.

Нове америчке санкције, такође, додатно ограничавају активност шест руских банака међу којима је и Збербанка, највећа у Русији.

 

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ХЕРЦЕГОВИНА

15.09.2014 12:51

ВИДЈЕЦЕМО КАД ЗИМА ДОДЈЕ,ПА ЗАТРЕБА ГАСА,ХОЦЕ ЛИ ОНДА УВОДИТИ САНКЦИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ