Пријава против тужиоца и замјеника министра

Агенција за истраге и заштиту БиХ (СИПА) поднијела је Тужилаштву БиХ извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу против тужиоца Тужилаштва БиХ Мирослава Д. Марковића и замјеника министра безбједности Младена Ћавара.

Босна и Херцеговина 15.09.2014 | 07:19
Пријава против тужиоца и замјеника министра

Извјештај против Марковића и Ћавара поднесен је због постојања основа сумње да су починили кривично дјело злоупотребе положаја или овлашћења, односно продужено кривично дјело саизвршилаштво приликом поступања након покретања кривичног поступка против директора СИПА Горана Зупца.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Зупца којом га терети да није правовремено реаговао приликом насилних демонстрација у Сарајеву када је запаљена зграда Предсједништва БиХ. Тада је кренуо притисак да Зубац буде смијењен или суспендован, а незаконито му је забрањен приступ тајним информацијама.

Ово је први случај да је СИПА поднијела пријаву против неког тужиоца.

У СИПА су потврдили да су Марковић и Ћавар пријављени због тога што су прекорачивши границе свог службеног положаја или овлашћења теже повриједили права другог и нанијели му штету.

- Првопријављени је прекорачио границе службеног положаја и изашао изван своје стварне надлежности у поступању предузевши службену радњу која је у надлежности друге институције, односно њене службене особе. Тиме је извршио такозвану узурпацију поступивши супротно одредбама Закона о кривичном поступку и Закона о Тужилаштву БиХ, односно противно одредбама Правилника о унутрашњој организацији Тужилаштва БиХ - рекла је "Гласу Српске" полицијски службеник СИПА Кристина Јозић.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Градјанин који не заслужује овакве у власти и органима

15.09.2014 07:23

Ала се часте. Само једни другима подмећу. За то су једино и способни. Високи представник би требао искористити своја овлаштења и све их растјерати. Кад се изабере нова власт, али од оних који никада нису били на власти а нису ни у овим зардјалим односно корумпираним странкама које исто тако треба забранити, та нова власт треба да формира државне органе који ће установити ко је шта радио протузаконито односно био у организованом криминалу а посебно политичком криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма фиа

15.09.2014 07:48

Франк Костелло, Салваторе Маранзано, Јое Массериа, Лацкy Луциано, Дутцх Схултз, Ал Цапоне, Вито Цорлеоне...Каква је разлика измедју банди које су ови водили и банди које овдје зову политичким странкама? Скоро никаква. Они нису били изгласани да воде тадашњу Америку а ови су изгласани да воде БиХ и њене ентитете. Пошто су ови изгласани, не морају да се убијају у сачекушама него једни другим подмећу процесе. А сви су мање-више исти. Иначе не би били у оваквој политици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

15.09.2014 09:22

Ближи се то вријеме: ни по бабу, ни по стричевима. Нека се притрпе мало и тужиоци и министри и сви који су у криминалу, биће метла од октобра па надаље.

ОДГОВОРИТЕ