Промовисани нови официри Војске Србије

На платоу испред Дома Народне скупштине у Београду одржана је промоција најмлађе класе официра Војске Србије.

Србија 13.09.2014 | 22:31
Промовисани нови официри Војске Србије

Чин потпоручника убудуће ће носити 221 младића и дјевојка. Овогодишња промоција посвећена је стогодишњици почетка Првог свјетског рата.

Свечана промоција почела је постројавањем за дечек предсједника Србије Томислава Николића. Николић је у свом обраћању нагласио да је војска увијек уз свој народ.

"Кроз славну историју да дана данашњег војска је уз свој народ. непоколебљиво и храбро  стајање Војске на бедемима одбране од сваке врсте угрожавања обезбјеђује нашим грађанима  сигурност и слободу, основне услове да се може мирно да живи и да доприноси садашњости и будућности своје отаџбине", рекао је Николић.

Председник Србије уручио је на свечаности традиционална војничка одличја - официрске сабље најбољим дипломцима најмлађе класе Војне академије.

Ово је девети пут да Војска Србије испред зграде Скупштине промовише најмлађе официре, а ове године међу најбољима у рангу налази се и једна девојка.

Свечаности је присуствовао државни врх, премијер Србије Александар Вучић и чланови Владе Србије, предсједник Скупштине Маја Гојковић и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

Свечаној промоцији присуствовали су и представници цркве и других вјерских заједница у Србији, као и гости из иностранства те породице младих кадета и грађани Београда.

Програм су увеличали налети летјелица авијације Војске Србије и приказ егзерцира Гарде.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кингстон

14.09.2014 06:48

Е ово је униформа а не као код ових наших. Нашим да изваде се пертле изгледало би кода су у затвору ( које служио војску зна ичему мислим)

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

15.09.2014 05:53

беда несармотите се још је ЈНА униформа у животу ?

ОДГОВОРИТЕ