Погинуо легендарни шеф ватрогасаца

Здравко Паранос (61), старјешина Ватрогасне јединице Ластва из Требиња, погинуо је у саобраћајној несрећи која се данас догодила у насељу Салаковац, код Мостара.

Босна и Херцеговина 10.09.2014 | 20:16
Погинуо легендарни шеф ватрогасаца

До несреће, која се догодила око шест часова, дошло је када је Паранос, возећи џету, ударио у комби којим је управљао Анис Зебо (33) из Високог.

"Паранос је, идући из Мостара према Сарајеву, прешао у супротну траку и сударио се са доставним комбијем", навели су из полиције.

Зебо је такође повријеђен и превезен је у "Јужни логор" Клиничке болнице у Мостару, док је судар по несрећног Параноса био фаталан, јер је остао на мјесту мртав, а о томе колика је била силина удара најсликовитије говори чињеница да су га његове колеге ватрогасци из Мостара из смрсканог аутомобила извлачили пуна два сата.

Штефица Лакичевић, дежурни тужилац, рекла је да се не може још говорити у узроцима судара и да ће они бити познати кад се заврше вјештачења.

Иначе, настрадали Паранос био је један од најпознатијих ватрогасаца у Требињу, а више пута је награђиван због својих херојских подвига у спасавању људи из поплава и пожара. Он је поводом Међународног дана Цивилне заштите, за свој пожртвовани рад добио и признање од Министарства сигурности БиХ.

Смрт Здравка Параноса, познатијег у Требињу као Сандокан, погодила је све тамошње грађане, који ће га памтити као најпожртвованијег ватрогасца ових крајева.

"Он је са својом ватрогасном четом учествовао у гашењима пожара који су протеклих година незапамћеном жестином харали Херцеговином, али и у спасавању људи и добара у сњежним непогодама и поплавама", причају грађани Требиња.

Из Ватрогасне јединице Ластва Ушће из Требиња, шокирани овом вијешћу, кажу да је губитак њиховог колеге ненадокнадив.

"Он је био старјешина мале екипе момака великог срца, а једини циљ му је био спасити људске животе. Тешко је помирити се с тим да се Здравко никада више неће вратити у своју јединицу, међу своје најмилије", кажу његове колеге.

 

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар