Цвјета непотизам у електроенергетици

Небојша Вукановић, носилац независне листе „За правду и ред“ у источној Херцеговини, упозорио је на непотизам у електро-енергетском сектору, али и на чињеницу да СНСД запошљава дјецу судија и тиме контролише рад судског система.

 

Република Српска 10.09.2014 | 21:55
Цвјета непотизам у електроенергетици

Вукановић је поново упозорио на прекомјерна партијаска запошљавања која су, како каже, у режији СНСД-ових тандема Луке Петровића и Илије Таминџије, односно браће Вуковић, Радована и Љуба из Билеће.

“Ова наша власт даје посао само оним људима који већ имају добар посао у јавној управи. О томе свједочи нови циклус запошљавања по директиви Луке Петровића у ХЕТ-у гдје су се између осталог запослили Миодраг Батинић бивши директор Ватрогасне јединице и Мирко Ћурић бивши директор Цивилне заштите. Они су већ имали добре послове у јавној управи. Поред тандем Илија И Лука постоји још један велики тандем у Херцеговини - браћа Вуковић. Радован Вуковић, народни посланик и трибун, ових дана, како је то било и најављено, запослио је снаху у Регулаторну агенцију за енергитику и тиме је ријешено питање и треће кољено запослених из породици Вуковић. Поставља се питање да ли ће сада посланици СНСД-а и своје кућне
љубимце запослити у јавне установе и предузећа”, каже Вукановић.

Носилац независне листе „За правду и ред“ рекао је да СНСД контролише Основни суд у Требињу тако што запошљава дјецу судија.

“СНСД добро контролише правосуђе, а то говоре управо примјери попут овог да је кћерка судије Основног суда у Требињу Милана Босића, који је најпроблематичнији суд, иако је већ имала добар посао у банкраском систему прешла да ради у ХЕТ. Уствари, не да ради него да тамо прима добру плату. И син од судинице из те установе је постављен за руководиоца у ХЕТ-у иако има завршен спорни приватни факултет завршен на чудан начин”, додао је Вукановић.

Покушали смо добити изјаву и од предсједника Градског одбора СНСД-а Луке Петровића, али и овај пут он није желио ништа да коментарише.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

мојсије са истока

10.09.2014 20:10

брате занимљиви си као новинар, мани се политике колико год имао користи од ње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

10.09.2014 20:20

У праву си Мојсије! Милорад обом народу треба, он је једини политичар у Републици Српској. Вукан није политичар, он је борац за правду и ред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

10.09.2014 20:24

Гурај Несо до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

10.09.2014 20:25

ТИ ИЗ ХЕТ-а СУ МАЛЕ МАЦЕ, НАСПРАМ ОВИХ ИЗ ЕЛЕКТРОКРАЈИНЕ БАЊАЛУКА, НЕ САМО ДА СУ ЗАПОСЛИЛИ ФАМИЛИЈУ ВЕЦ И ..., НПР. СЕКА КУЗМАНОВИЦ ЈЕ ЗАПОСЛИЛА СВОЈУ ДУГОГОДИСЊУ КУЦНУ ПОМОЦНИЦУ КАКО ЈЕ НЕ БИХ ПЛАЦАЛА ИЗ СВОГА НОВЦАНИКА, СИНА ОД МАЈСТОРА КОЈИ ЈОЈ РАДИ НА ОДРЗАВАЊУ, СИНА ОД ВЛАСНИКА КУЦЕ КОД КОЈЕГ ИДЕ НА ЉЕТОВАЊЕ, ПРИЈАТЕЉА ОД СВОГА СИНА ЗА ВОЗАЦА, ПОТПИСУЈЕ ПЛАТНЕ ЛИСТЕ 10-ак ЉУДИ КОЈИ И НЕЗНАЈУ ГДЈЕ СЕ ФИРМА НАЛАЗИ И ПОРЕД ТОГА ДАЛА ИМ ЈЕ КОЕФИЦИЈЕНТ КАО ДА ИМАЈУ ЗАВРСЕНА 2 ФАКУЛТЕТА. ДОВОЉНО ЈЕ САМО РЕЦИ ДА У СЛУЗБИ ПРОДАЈЕ, КОНТРОЛЕ, И НАПЛАТЕ ОД 50 ЉУДИ ИМАТЕ 5 ЕЛЕКТРИЦАРА, А ОСТАЛО СУ ПЕКАРИ, БРАВАРИ, СТОЦАРИ, ТРГОВЦИ, УЦИТЕЉИ И ТД...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

10.09.2014 20:33

да је нама јос који овакав мислим да би нам било боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

10.09.2014 21:05

У дирекцију електропривреде мозес само ако ти неко тамо вец ради. Све родбина, дјеца, муз зена. Од октобра цистимо, једно куци, а на њихова мјеста долазе цланови из висецланих породица, социјални слуцајеви, струцни кадрови... Доле црвена бандо, сат вам откуцава...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукановац

10.09.2014 21:11

Дзаба им је да направе још једну Терму и ХЕТ. После октобра нестају заједно са овим пробисвијетима које су напримали. Херцеговина је прогледала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

10.09.2014 21:39

Ова власт јос само није запослила пензионисане цланове узе и сире родбине. Уколико не дође до промјена моземо и то да оцекујемо. Зато у октобру глас разума нека одлуци хоцемо ли пропасти у рупу или цемо изабрати оне који це нас извуци из ове СНСД провалије?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања Билеца

10.09.2014 21:44

Свима нам је добро познато ко су и ста су Таминдзија, Петровић и Вуковици, зло коме се треба стати у крај. Херцеговина ове године бира праве људе, Херцеговина за промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубиње

10.09.2014 21:52

Ове године само слозно, греску из 2010 нецемо поновити. СНСД некада висе неце добити мој глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прица се

10.09.2014 21:57

Вукан не спомиње непотребни пут,преко села једног из прво поменутог тандема зет сурак.вец био стари пут преко другог села који се мого поправити и тако устедити милиони км.а кога то интересује,битно је опрати паре,а и набит их у своје и својих ортака.то је само;мали дио махинација.о другом тандему такоде у билеци се вицеви прицају,то је врх . у требињу прво поменути са парама дрзаве ове знаци раде ста хоце,боље него са својим лицним.партијско расипниство тотално.све кроз уцјене и партијско лобирање.вукане морас дубље загребат,ти би требо висе знати од прица се \?или цувас за наставак прице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илијас

10.09.2014 23:24

Небојса удри из све снаге!Никог не стеди него ударај.Видис да им је глава на цетири воде.Без батине они ниста не разумију.Требас зивотињу препасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан ТБ

11.09.2014 07:55

Браво Небојса, храбро као и увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новак

11.09.2014 09:20

Можда гласам за Небојшу Вукановића јер је један од оних који немају длаке на језику. Бескомпромисан је борац против корупције и криминала годинама, У сваком случају одличан је кандидат за оне гласаче који ипак не желе дати свој глас савезу за промјене због присутности неких странака у њему, а не пада им на памет да икад више гласају за СНСД, ДНС или СП. У политици су потребни људи са образом а не багрови као ови што су на власти задњих 8 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

станоје фоча

11.09.2014 11:09

Све оно што ради мафија СНСДа на дрзавном ради и СДС на локалном нивоу,нема разлике медју близанцима. Напријед Вукане,до потпуне побједе за годину дана!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ