Притвор за ухапшене у акцији “Глобал”

Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор осморици ухапшених у акцији "Глобал", усмјереној ка сузбијању шверца кокаина и марихуане.

Босна и Херцеговина 10.09.2014 | 12:40
 Притвор за ухапшене у акцији “Глобал”

Притвор је одређен Драгиши Брнићу, Невену Станићу, Душку Спасојевићу, Едину Дугалићу, Милану Костићу, Мирсаду Чукурији, Крстану Нинковићу и Здравку Дикићу, који су осумњичени за организовани криминал у вези са прометом дрогама. Из Суда БиХ саопштено је да притвор може трајати до 7. октобра.

Суд је увидом у поднесени доказни материјал Тужилаштва БиХ утврдио да постоји основана сумња да су осумњичени починили кривична дјела која су им стављена на терет, те је одредио притвор због опасности од бјекства, ометања кривичног поступка утицајем на свједоке, као и због постојања бојазни да ће осумњичени поновити или довршити кривично дјело.

Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и Кантона Сарајево ухапсили су 7. септембра осам лица у акцији против шверца кокаина и марихуане, од чега пет у Бањалуци, а три у Сарајеву. Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да је током акције претресено више стамбених објеката, предузећа и угоститељских објеката у власништву осумњичених и том приликом је пронађено и одузето седам возила, два пиштоља и већа количина новца.

У акцији "Глобал" заплијењено је око 610 грама кокаина у Мађарској и око 3,5 килограма марихуане у Словенији, те кокаин и марихуана од уличних дилера на подручју БиХ. Одузето је и 15.000 евра у Хрватској.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да су ухапшени као припадници двије организоване групе, у којима су учествовали Дугалић и Брнић, вршили међународно кријумчарење кокаина и марихуане преко територије више земаља.

Коментари / 0

Оставите коментар