Тражили примирје, договарали набавку оружја

Украјина је током самита НАТО-а у Велсу постигла споразум са пет држава чланица Алијансе о достављању оружја и упућивању војних савјетника, рекао је Јуриј Луценко, савјетник украјинског предсједника Петра
Порошенка.

Свијет 07.09.2014 | 17:18
Тражили примирје, договарали набавку оружја

"Током самита НАТО-а договорено је да Украјини буде достављена модерно војно наоружање и упућени војни савјетници из САД, Француске, Италије, Пољске и Норвешке", објавио је Луценко на својој "Фејсбук" страници.

Он није изнио додатне детаље, а ова информација за сада није потврђена, преноси Ројтерс.

Петар Порошенко је присуствовао самиту НАТО-а који је одржан у Велсу.

Званичници НАТО-а објаснили су да Алијанса неће испоручивати оружје Украјини, али да државе чланице ту одлуку могу да донесу индивидуално.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

07.09.2014 16:26

НАТО увјек лаже као и обично. "Бојим" се да ће добити адекватан одгвор Русије. Можда и већи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

16 ВРС

07.09.2014 23:14

Па зато су и тражили примирје јер су их ови почели да терају све до Кијева, а онда као примирје, а уствари наоружавају се и онда ће бити Руси криви, позната прича из 90-их када су на почетку сви били за примирје са СРБИМА док их УН није наоружао и Хрвате и Муслимане а и Шиптаре. Пре свега Аустрија, Њемачка, Швајцарска, Италија, Словенија, Норвешка, Финска, Исланд, Француска, Британија, Америка итд. И онда испадоше СРБИ криви што су изгубили рат са политичким издајицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Октан

08.09.2014 06:38

Увијек исто понашање багре која личи једна на другу као јаје јајету. Усташе и пучисти из Кијева су једно те исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.09.2014 15:13

Проблем је као и код нас, да би испали добри код ових фасиста из Европе пристају на примирје, а ови фасисти док је примирје дотурају орузје браци, и онда ови проруси це да гину да би досли поново до исте позиције, нису извукли поуке како су се са нама поигравали. Треба багру кад покренеш терати до краја и готово.

ОДГОВОРИТЕ