Искуства људи који су доживјели клиничку смрт

Има ли живота након смрти - питање је које мучи већину људи.

Занимљивости 06.09.2014 | 11:00
Искуства људи који су доживјели клиничку смрт

 

Забиљежени су бројни случајеви у којима људи тврде да су умрли и видјели загробни живот, али су се након тога вратили у живот.

Њихове приче су доиста фасцинантне, чак утјешне, а можда чак и мало застрашујуће. Многи од тих странаца дијеле слична искуства док су били "мртви".

Ово су они видјели, чули и осјетили:

Свјетло

Већина људи који су умрли видјели су чувено "свјетло на крају тунела”. То је најчешћа појава да се људи тако осјећају када су технички мртви.

Видите своје тијело

Многи људи имају вантјелесно искуство да виде своје беживотно тијело испод себе када су клинички мртви. То значи да они представљају бестјелесни дух који лебди изнад њиховог тијела. Они могу видјети све шта се догађа у соби и ко се у њој налази. Сваки покушај враћања повезаности између свијести и физичког тијела не успијева, остављајући ту особу на неколико тренутака љуту.

Анђели чувари

Многи људи тврде да су видјели барем једног анђела или духа који се брину о њима током кратког искуства смрти. Неки кажу да им дух помаже при путовању кроз загробни живот прије него што се врате назад у своје тијело.

Посјећује вас мајка

Већина људи кажу да их је посјетила мајка кроз визије док су на својој самртној постељи или су мртви.

Видите мртве рођаке

Ако имате велику породицу, припремите се да их опет видите у загробном животу. Многи људи који су умрли и вратили се у живот тврде да су видјели своје рођаке док су били у загробном животу. Наводно су неки од њих искусили одбацивање од својих мртвих рођака.

Бљесак живота

Припремите се да проживите своје најбоље и најгоре животне тренутке. Многи људи виде бљесак свог живота пред очима када су близу смрти. Пред очима ће им се приказивати њихови успјеси и сјећања.

Видите и чујете свакога

Многи тврде да имају способност видјети људе у соби са собом са којима покушавају да комуницирају, али им то не полази за руком, јер њихово беживотно тијело и душа/свијест остају будни. Сваки покушај да их људи којима су окружени разумију је узалудан.

Мир

Већина покојника који су се вратили у живот су рекли да су осјетили силан осјећај мира и спокоја. То је толико моћан осјећај пун љубави да душа/свијест не знају како да га схвате.

Не желите да се вратите

Према бројним извјештајима, искуство смрти је тако смирујуће да многи људи који су га искусили не желе да се врате у стварни живот. 

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар