Ђоковић финансира обнову вртића

Све је спремно за санацију вртића "Радост" у Шамцу за шта је Фондација "Новак Ђоковић" до сада даровала 100.000 марака.

Република Српска 05.09.2014 | 11:59
Ђоковић финансира обнову вртића

Директор предузећа "Инвест градња" из Оџака, које је извођач радова, Иван Бегић рекао је да су радови почели у понедјељак, али је дошло до привремене обуставе због проблема са пројектом.

- Зидови су били потпуно испуцали, а у пројекту то није било наведено. Очекујемо да ће већ данас овај проблем бити ријешен и да ћемо наставити тамо гдје смо почели - рекао је Бегић.

Начелник општине Шамац Саво Минић је истакао да је вртић у мајским поплавама претрпио тоталну штету.

- Вртић ће бити саниран захваљујући Фондацији "Новак Ђоковић" која је уплатила 100.000 марака. С обзиром на то да ће грађевински радови прелазити ту суму за 10.000 КМ, из Фондације су изразили жељу да у потпуности финансирају санацију, па очекујемо и тај додатни новац - казао је Минић.

Према његовим ријечима у набавци опреме су учествовали и други донатори.

- У дворишту вртића су постављени шатори за малишане који ће од понедјељка кроз разне радионице, моћи да гледају обнављање свог кутка - истакао је Минић.

Он је рекао да је за данас планирано потписивање уговора са једном домаћом фирмом, која ће вршити надзор свих радова.

- Вртић је прије мајских поплава био у изванредном стању. Прије годину и по, захваљујући донацији предсједника Српске Милорада Додика, промијењена је столарија, урађени су кровопокривачки радови - рекао је Минић, додајући да сви који су прије мајских поплава долазили у Шамац говорили да је то један од најљепших вртића.

- Вртић ће остати у својим габаритима и у истом облику. УНДП је радећи ревизију објекта тражио да се још уради дио грађевинских радова, као би све било на нивоу који заслужују наши најмлађи грађани - нагласио је Минић.

Он је подсјетио да је у овај вртић, прије мајских поплава, ишло и до 140 малишана.

Фондација "Новак Ђоковић" у сарадњи с локалним канцеларијама УНИЦЕФ-а донирала је БиХ и Хрватској 110.000 евра за санацију штета од поплава. УНИЦЕФ у БиХ ће донацију од 100.000 евра искористити за обнову вртића у Санском Мосту и Шамцу. Санација вртића "Крајишка радост" у Санском Мосту, који је претрпио штету у мајским поплавама, за шта је 100.000 марака даровала Фондација "Новак Ђоковић" требало би ускоро да почне.

Извор: Глас Српске

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Патриота

05.09.2014 10:59

Хвала фамилији Ђоковић

ОДГОВОРИТЕ
Name

колапс

05.09.2014 15:49

Људина био и остао.

ОДГОВОРИТЕ