Обама: Додатна војна помоћ Естонији

Амерички предсједник Барак Обама најавио је данас током посјете пријестоници Естоније, Талину, одлучну и сталну подршку САД безбједности својих савезника у НАТО-у.

Свијет 03.09.2014 | 12:29
Обама: Додатна војна помоћ Естонији

Обама је најавио да ће САД послати додатне ваздухопловне јединице и летјелице на Балтик.Он је на конференцији за новинаре са предсједником Естоније Томасом Хендриком Илвесом оцијенио да је ваздушна база Амари у тој земљи идеална за додатне снаге.

Према његовим ријечима, САД, према Повељи НАТО-а, имају обавезу према колективној одбрани Алијансе."То је несаломиво, неупитно и трајно.

Естонија никада неће бити сама", нагласио је Обама.Амерички предсједник је додао да милитантна организација "Исламска држава" неће застрашити САД након што је одрубљена глава другом америчком новинару Стивену Сотлофу.

Обамини коментари објављени су након што су САД потврдиле аутентичност снимка објављеног јуче, на којем је приказано одсјецање главе Сотлофу, двије седмице након што је на сличан начин убијен новинар Џејмс Фоли.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мд

03.09.2014 14:13

Не допустиво је да ти као Хитлер зелис Русију на кољенима, Естонија, Литванија, све балтицке земље су биле уз њега па су на крају добиле по носу, тако це и са тобом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДОВАН

03.09.2014 15:24

Не цацкај Обама изазват цес свјетски рат. Није ваљда да сте заборавили висе од 55 милиона од тога 25 милиона Руса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.09.2014 20:19

Они су баш заборавили како баћушке завћу уши. Изгледа да их треба подсјетити јер су прешли све границе безобразлука а немају појма шта их чека. Можда је између осталог и Куба "набавила" мало балистичких ракета. Ко зна...

ОДГОВОРИТЕ