Пударић положио два вијенца у Скеланима

Потпредсједник Федерације БиХ Светозар Пударић посјетио је јуче Скелане у општини Сребреница.

Босна и Херцеговина 02.09.2014 | 09:31
Пударић положио два вијенца у Скеланима

Пударић је у овом сребреничком селу на лијевој обали ријеке Дрине, положио два вијенца.  

Један на споменик подигнут убијеним цивилима Србима, други непосредно уз њега, на мјесто гдје не постоји спомен-обиљежје а гдје би према ријечима Пударића, требао да стоји споменик убијеним Бошњацима Скелана, саопштено је из Пударићевог саопштења. 

-Тек кад већина схвати да, без обзира на наше појединачне боли, постоји нешто за шта треба сви заједно да се боримо, а то је да се никад више никоме не понови то што се десило нашим најближим, и да ту борбу можемо само уједињени добити и то схватајући да и онај други до нас проживљава исту бол и трауму, тад ћемо бити сигурни да заједно можемо изградити неку нову будућност за нашу дјецу и унуке - рекао је Пударић. 

Изразио је увјерење "да ће једног дана скелански Бошњаци и Срби у знак сјећања на своје убијење одавати почаст, полагати вијенце, палити свијеће и учити Фатиху на два спомен обиљежја који ће стајати један уз други, а да ће свима који то желе бити пружена могућност да на једном мјесту, на споју та два споменика, одају, истовремено, почаст и присјете се свих жртава Скелана". 

-Једино на тај начин можемо кренути ка оздрављену друштва - поручио је Пударић из Скелана. 

Извор: Фена

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

роррy

02.09.2014 07:37

свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

02.09.2014 08:30

Тако би требало бити као сто кажеш ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.09.2014 08:47

Замислите када би оваква реторика превладала у БиХ и када би било небитно којој страници или народу припадас? Напокон би сви били људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој став

02.09.2014 09:30

По мени све би ово било с моје стране поздрављено кад би се таква обиљежавања одржавала било којим даном у години, да подсјећају на људсу глупост вођења ратова. Политичари немају никакву емпатију према страдалим и њиховим породицама. Врло често њихову патњу искориштавају за властиту промоцију или промоцију партије и политике коју представљају. Ако је ово искрено и људски, онда поздрављам. Ипак, боље икад него никад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гавро

02.09.2014 15:44

Знаци признала је Федерација злоцин над Србима. Сад нека их процесуирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

02.09.2014 18:29

Свака цаст господине Пударицу !

ОДГОВОРИТЕ