Амбасадор на бициклу напушта БиХ

Након четири године службовања у Босни и Херцеговини амбасадор Француске Роланд Жил данас је на бициклу из Сарајева кренуо ка домовини и поручио да ће на тај начин продужити боравак у БиХ.

Босна и Херцеговина 01.09.2014 | 13:01
Амбасадор на бициклу напушта БиХ

"Сигурно је оригинално што је један амбасадор на овакав начин одлучио да напусти земљу у којој је боравио. Због страсти према бициклизму сам се одлучио на овакав чин, да можемо још једном да уживамо у прелепим пејзажима БиХ", објаснио је Жил.

Додао је да је одлазак на бициклу за њега изазов да након "четири богате и испуњене године" на овај начин продужи боравак у БиХ. У друштву супруге Клаудије Царцерони и двоје пријатеља данас ће Жил возити бицикл до Мостара, а за два дана ће доћи до Сплита, преноси агенција Фена.

"Затим ћемо стићи у Италију, те ћемо преко Корзике коначно доћи до југа Француске - нашег дома", прецизирао је Жил. У резиденцији француске амбасаде уприличен је испраћај дипломате и његове супруге, које је председник Бициклистичког савеза БиХ Златко Бербић прогласио почасним председницима Савеза.

Иначе, као чланица клуба БСК из Бањалуке амбасадорова супруга јуче је на на бициклистичком првенству ветерана у Љубљани освојила сребрену медаљу која је за њу, како тврди, "једна од најлепших медаља које је до сада освојила".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЛОГО X

01.09.2014 13:22

Сретан пут пријатељу БиХ...............

ОДГОВОРИТЕ