Министарство сакрило 73 милиона

Министарство одбране БиХ у својим извјештајима о раду није изнијело готово ниједан тачан податак, а између осталог су сакрили 73 милиона марака који се односе на готовину, краткорочна потраживања и вриједност сталних средстава.

Босна и Херцеговина 30.08.2014 | 09:54
Министарство сакрило 73 милиона

То и чињеница да се пропусти у овој институцији понављају из године у годину били су међу главним разлозима да замјеник главног ревизора БиХ Божана Трнинић да издвојено мишљење на ревизорски извјештај са резервом уз истицање предмета које је Министарство на чијем је челу Зекеријах Осмић добило за 2013. годину.

Она наглашава да су у Министарству готово све позиције биланса стања нетачно исказане, попис имовине, потраживања и обавеза већ годинама је споран, а број препорука ревизора које је Министарство спровело је миноран. Зато је, каже Трнинићева, ова институција заслужила негативно мишљење ревизора.

- Вриједност активе коју чине готовина, краткорочна потраживања и вриједност сталних средстава, потцијењена је за 140 одсто. Исказана вриједност је 52 милиона, а требала је бити 125 милиона. У складу с тим и позиције пасиве коју чине извори средстава и краткорочне и дугорочне обавезе, су такође исказане нетачно и потцијењене за најмање 72 милиона КМ - додала је Трнинићева.

Наглашава да су из године у годину налази за ово министарство исти, а ништа се не ради на рјешавању проблема.

- Ово је највећа институција и по броју запослених и по буџету и ту постоји највећи простор за неправилности, пропусте и кршење закона - истакла је Трнинићева.

Извор: Глас Српске

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Посматрач

30.08.2014 08:09

Војска БиХ није ни за шта. Само троше паре на своје плате. Некада су у касарнама имали масу употребљивог војног орудја а данас се на паркинзима тих касарни могу видјети само луксузна возила којим се довозе "на посао".

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

30.08.2014 08:33

Опет постављам питање треба ли нама та војска? Ја мислим да није потребна да нам је само велики потрошач. Средства која нам прогута Војска боље би било уложити у оживљавање привреде. А што се тиче радних мјеста остала би на истом нивоу а а држава би имала јаке пореске обвезнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приватник

30.08.2014 08:52

Треба увести веце дадзбине приватницима да се будзет војсци пуни. Сатрат треба приватни сектор да се никад не опорави да би се војска Срба, Хрвата и Муслимана направила војном силом.Па ко це бранити јединствену БИХ кад непријатељ нападне? Ко? Ловци а? Официрима дат по два три стана и по аудија А8, Q7 за одлазак на терен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

30.08.2014 09:18

РС не мора да се брине.Њену војску је укинуо Додик са бабом Биљаном а Србијанци су продали све РС официре у Хаг али су зато сви њихови политицари и удбаси на слободи.Вуциц и Тома до јуце крали по РС и продавали тенкове устасама да пуцају на нас а сад види ста говоре.Па ако је Секи у затвору постено је да и њих двојица буду.Али Секи је Херцеговац и није њихов србијанац па су га продали и стрпали паре у дзеп.Свака генерација Срба из БХ исто ради и исту греску прави јер лудаци једино сто знају то је да прицају о уједињењу са Србијом и да урлају 'Србија' бас као да ми и РС нисмо Србија.Срби из Рс имају проблем са идентитетом и стално им се намеце прица и то из БГ им се намеце како они нису Србија и да је Србија само Сумадија.Истина је да србијанци краду нас идентитет,насу епику,славу и ратове.Па они прицају да су анти-фасисти били усрана нацистицка врста сад то прица а милион Срба је због њих у БХ заклано.Да нас нису тада издали и продали никад овог рата не би сада било јер ми би Срби били вецина у БХ и ми би се питали. Али и два лоса убисе Милоса тако да србијанац усрани заједно са устасама и Ватиканом прави велику НДХ!Никад србијанац неце ратовати упамтите то вец једном!У србијанцу нема цасти и постења,нема свјести о слободи и српству.Ми смо правили Србију али су нас србијанци нагузили,опет су нас издали као за вријеме 2.рата и имамо да се опет боримо за власитит зивот и егзистенцију.И тако це увјек бити док сами не узмемо судбину у своје руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мадрид Р

30.08.2014 09:33

Која војска? То под хитно распустити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реал Мадрид

30.08.2014 09:37

Војска? Јос једно легло лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

30.08.2014 10:04

Угаси је, војска Босни није висе потребна нити це икад бити висе измедју да ратујемо не исплати се висе неко да нас нападне нема за ста све смо вец унистили ми сами...

ОДГОВОРИТЕ
Name

папагај

30.08.2014 10:49

Интересантно, у вријеме када сам ја служио војни рок, нас војнике су учили како се сакривају мине, а данас како се сакрива лова!!! На ово се не жале официри и политичари који иду да траже мине (лову), него они који нису имали шансу у томе да учерствују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран ЈСО

30.08.2014 14:10

ОС БиХ су рак тијело већ напаћене Босне и Херцеговине,ту структуру треба што прије расформирати или ако већ неко жели још један заједнички орган на нивоу државе,нека направе заједничку Цивилну Заштиту од распуштене војске ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАЛО

30.08.2014 16:22

ЗАСТО ТОЛИКИ НЕГАТИВНИ ЛАЈКОВИ ПРОТИВ ОС БиХ КАД ЈЕ У ТИМ СНАГАМА И СРПСКИ И ХРВАТСКИ НАРОД?ПА НИЈЕДНА ДРЗАВА НЕ МОЗЕ БИТИ БЕЗ ВОЈСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплаве

30.08.2014 18:39

Ја колико знам да и овакву војску нисмо имали ко зна како би ствар са поплавама заврсила. Војска није само ту да брани земљу и ратује него и да спасава код природних катастрофа. Код нас сад свака веца киса покрене клизиста и поплаве. Ми немамо новаца за скупе системе за одбрану а ни за приватни хеликоптерски сервис. Заборављате ког је и куда ономад возио тај исти сервис док су се у Сековицима дјеца гусила у бујици. И ту је наисо један стари раздрндани МИ 8 Орузаних снага и у задњем моменту их спасио сигурне смрти. Сад кад нема кисе и нико нас не дира војска нам не треба. А како би је сутра сакупили да опет буде проблема. Иде зима и сњегови и опет це ти исти људи у акцију да спасавају заметене и поплављене...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвеле

31.08.2014 12:05

Војску укинути под хитно, срества која се дају војсци подјелити на пензионере и овако имају мале пензије а најредовније су платисе.

ОДГОВОРИТЕ