Хитан састанак са Еулексом и Кфором

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић затражио је хитан састанак са представницима Еулекса и Кфора због напада у Копненој зони безбједности код Куршумлије, гдје је убијен жандарм Стеван Синђелић, оцијенивши да је ријеч о "директном терористичком нападу".

Србија 29.08.2014 | 12:20
Хитан састанак са Еулексом и Кфором

"Очекујем да ће састанак бити одржан у неколико наредних дана у Београду. Починиоци морају бити најстрожије кажњени", рекао је Стефановић.

Он је нагласио да ће бити предузето све да се обезбиједи апсолутна безбједност за становништво, али и припаднике безбједносних снага, преносе београдски медији.

"Морамо да предузмемо све што је у нашој моћи да убудуће имамо више мера и можда снажније присуство полиције, да се више никада не догоди да неко од припадника полиције изгуби живот радећи свој посао", поручио је Стефановић.

Он је оцијенио да је тренутна ситуација на подручју Куршумлије стабилна.

Жандарм Стеван Синђелић јуче ујутро је тешко рањен у нападу више непознатих Албанаца, а нешто касније преминуо је на Војномедицинској академији у Београду.

Синђелић је био у патроли полиције из Куршумлије која је приликом обиласка терена затекла више Албанаца који су сјекли шуму код села Орловац.

У размјени ватре један Албанац је убијен, а један рањен.


Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар